Tutuklanan Akın Atalay'ın Avukatından Son Dakika Açıklaması

Cumhuriyet Gazetesine yönelik devam eden terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Yayınlanma:
Tutuklanan Akın Atalay'ın Avukatından Son Dakika Açıklaması

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay hakkında tutuklama kararı verildi.

Hakkında yakalama kararı olan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay tutuklandı.

Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerine ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan ve dün Almanya'dan uçakla geldiği Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Avukat Akın Atalay tutuklandı. İstanbul Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanan Atalay'a isnat edilen suçlama ise "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla beraber örgüt adına faaliyette bulunmak". Soruşturmayı yürüten savcılardan Özgür Metin tarafından emniyette sorgulanan Atalay, 15.00 sıralarında tutuklanması talebiyle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Atalay'ın tutuklanmasının ardından avukatlarından Bahri Belen adliye çıkışında bazı açıklamalarda bulundu. Atalay hakkında tutuklama kararı verileceğini bildiklerini belirten Bahri Belen şu açıklamalarda bulundu:

“Niçin biliyorduk? Çünkü, geçen duruşmada, tutuklamaya ilişkin duruşmada da Cumhuriyet Gazetesi ile ilgili yöneltilen bütün sorular ve bütün haksız suçlamalara çok somut, açık ve net cevaplar verdik. Bu somut cevaplara ve olgulara yönelik cevaplarımıza rağmen ve hukuki bakımdan çok açık suçlama yapılamayacak dayanaklara bakaraktan yine o geçen haftaki duruşmada tutuklama kararı verilmişti. Eğer o gün 9 kişi ve 9 kişinin avukatları, bu kadar açık hukuki ve olgusal savunmaya rağmen bu tutuklama kararı verildiyse bugün de tutuklama kararı verileceğini; çünkü bu artık yargı kararı değil siyasal bir karar olduğunu biliyorduk. Tabii bizim görevimiz bunları yine söylemek, yine söylemek. Türkiye daha evvel Ergenekon davaları, KCK davaları hatta daha eski 27 Mayıs davaları ve 12 Eylül davalarında da siyasal yargılamalar gördü. Ve siyasal yargılamalar sonucunda mahkum olan, hapis yatan birçok insanın sonradan suçsuz olduğu ortaya çıktı. Biz de bunları, hukuk tarihine not düşsün diye bugün tekrarladık. Karardan dolayı tabii ki üzgünüz ama geçen, 9 kişiyi tutuklayan kararlardan biri Akın Atalay'ın yurt dışına kaçmış olduğu gerekçesiydi. Akın Atalay bugün bu hakkındaki yakalama kararını bile bile geldi. Ama yine tutuklandı. İş, bu kadar açık ve net"

5Haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.