Tutuklanan Selahattin Demirtaş Edirne F Tipi Cezaevine Konuldu

Terör soruşturması kapsamında hakkında tutuklama kararı verilen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevine götürüldü. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Tutuklanan Selahattin Demirtaş Edirne F Tipi Cezaevine Konuldu

HDP'li Milletvekillerine yönelik başlatılan terör soruşturmasında gözaltına alınan ve hakkında tutuklama kararı verilen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklandıktan sonra Edirne F Tipi Cezaevine götürüldüğü ortaya çıktı.

Önceki gün başlatılan operasyonlarla gözaltına alınan ve getirildiği Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadesinin ardından hakkında tutuklama kararı verilen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bir diğer Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, dün uçakla Kocaeli'de bulunan Cengiz Topel Havaalanına getirildi. Buraya getirilen Demirtaş ile Yüksekdağ, 15 araçlık bir konvoy ile Kocaeli'nin Kandıra İlçesinde bulunan F Tipi Cezaevine götürüldü. Figen Yüksekdağ bu cezaevine yerleştirilirken, Selahattin Demirtaş burada bir süre bekletildikten sonra, polis helikopterle buradan alınıp Edirne'ye götürüldü. İl Spor Müdürlüğünün arkasında bulunan alanda saat 22.45 sularında helikopterle alınarak Edirne'ye götürülen Demirtaş, Edirne İl Jandarma Komutanlığına ait ekiplere, üst düzey güvenlik önlemleri altında teslim edildi. Demirtaş, buradan da F Tipi Cezaevine götürülerek tek kişilik bölüme yerleştirildi.

Adana'da HDP Operasyonları

HDP İl ve ilçe yöneticileri ile mahalle başkanlarına yönelik Adana'da düzenlenen operasyonlarda İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz ile birlikte 9 kişi gözaltına alındı.

TEM Şube ekipleri tarafından sabahın ilk ışıkları ile birlikte düzenlenen operasyonlarda HDP il ve ilçe yöneticileri ile birlikte mahalle başkanlarının evlerine eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Özel Harekat Polisleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği operasyonlara, polis helikopteri de havadan destek verdi.Direniş ile karşılaşılabilecek yerlere Özel Harekat Timleri ile gidildi. Gidilen birçok adreste kapılar tüm uyarılara rağmen açılmazken, bu kapılar koç başlarla kırılıp hakkında gözaltı kararı olan kişiler yakalandı.

Aralarında HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz'ın bulunduğu 9 kişi gözaltına alınarak Emniyete götürüldü.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.