Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi Başlıyor

Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi VI. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi’ni düzenliyor.

Yayınlanma:
Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi Başlıyor

Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi 5-7 Ekim 2017 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Sayın Prof. Dr. Yıldız AKA KAÇAR başkanlığında gerçekleştirilecek olan kongre aynı zamanda Nobel Bilim ve Araştırma Merkezi ile Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan kongre farklı disiplinlerde çalışan birçok araştırıcı ve öğrenciyi bir araya getirerek güncel gelişmelerin tartışıldığı bir ortam oluşturacaktır.

Kongre kapsamında nanobiyoteknoloji, tıbbi biyoteknoloji, gıda biyoteknolojisi, çevre biyoteknolojisi, genomiks ve proteomiks, moleküler markırlar ve dizileme teknolojileri, tarımsal biyoteknoloji, endüstriyel ve mikrobiyal biyoteknoloji, genetik mühendisliği ve biyomühendislik ve biyokimya alanlarındaki çalışmaları içeren sözlü ve poster sunumları gerçekleştirilecektir. Sözlü sunumlar aynı anda iki farklı salonda olmak üzere 20 oturumda tamamlanacaktır.

Kongreye 100 sözlü ve 93 poster sunum olmak üzere 193 çalışma kabul edilmiştir. Kongrenin ilk iki günü Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji alanına önemli katkılar sağlamış olan değerli araştırıcılar kongreye çağrılı bildirileri ile katkı sağlayacaktır.

VI. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresinde ilk kez bu yıl “I. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Öğrenci Kongresi” de gerçekleştirilecek ve bu kapsamda ‘Biyoteknolojide Kariyer Planlama’ paneli yapılacaktır. Panelin Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji alanında öğrenim görmekte olan öğrencilerimize ışık tutması açısından oldukça faydalı olacağı düşünülmektedir.

Kongrelerde gerçekleştirilen bilimsel faaliyetlerin yanı sıra sosyal faaliyetlerde araştırıcıların bilgi alış verişinde önemli rol oynamaktadır. Bu bağlamda, kongrenin ikinci gecesi tüm araştırıcıları gala yemeğinde bir araya getirerek güzel bir sohbet ve eğlence ortamının oluşmasını planlamaktayız. Ayrıca özellikle kongremize Adana dışından gelen katılımcılarımıza Adana’yı daha yakından tanıtmak ve hoş vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla kongrenin üçüncü günü olan 7 Ekim Cumartesi öğleden sonra Adana gezisi gerçekleştirilecektir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.