Ümir Kocasakal Kimdir? (CHP Liderliğine Hazırlanan Ümit Kocasakal Hakkında Bilgi)

Son günlerde yaptığı açıklamalar ve konuşmalar ile gündemde adından söz ettiren ve CHP Genel Başkanlığına hazırlandığı iddia edilen Ümir Kocasakal kimdir?

Yayınlanma:
Ümir Kocasakal Kimdir? (CHP Liderliğine Hazırlanan Ümit Kocasakal Hakkında Bilgi)

Son günlerde adından bahsettiren ve yaptığı açıklamalar ile bir anda gözleri üzerine çeken isim Ümit Kocasakal oldu. Peki Ümit Kocasakal kimdir? Siyasi, ve kişisel hayatı nedir? İşte Ümit Kocasakal hakkında detaylı bilgi.

11 Mayıs 1966 yılında Almanya'nın Köln şehrinde dünyaya gelen Kocasakal, İstanbul Barosu Başkanıdır.

1966 doğumlu Ümit Kocasakal, 1986 yılında Galatasaray Lisesini, daha sonra 1990 yılında da İstanbul Ümiversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Mezun olduktan sonra bir dönem avukatlık görevini yapan Kocasakal, 1995 senesinde Galatasaray Üniversitesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku asistanı olarak göreve başladı. Kocasakal, bu görevini sürdürürken 2000 senesinde 'Karapara Aklama Suçu' adında bir tez hazırlayarak doktor, ardından ise 2005 senesinde AB Ceza Hukukunun Esasları adında bir çalışmayı tamamlayarak doçent unvanını aldı. Bu üunvanları alan Ümir Kocasakali, birçok üniversitede dersler verdi. Halen Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesinde "Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı" Başkanlığı görevini sürdürmekte olan Kocasakal 7 Kasım 2010 yılında İstanbul Barosu Başkanlığına seçildi. Fransızca dilini iyi bir şekilde bilen hukukçu, 14 Ekim 2012 tarihinde ikinci kez, 19 Ekim 2014 tarihinde ise üçüncü kez İstanbul Barosu görevine getirilmiştir. 23 Ekim 2016 tarihinde yapılmış olan baro başkanlığı seçimlerinde tekrar aday olmamıştır. 23 Ekim 2016 tarihi itibariyle Türkiye Barolar Birliği delegesidir.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, kamu haberlerinden, politika haberlerinden, sıcak gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.