Ümraniye'de İşsizliğe Çare; Tam 15.738 Kişiye İş Bulundu

Ümraniye Belediyesi'nden örnek davranış. İşsizlik rakamlarının hızla arttığı ülkemizde duruma alternatif çözümler üreterek bir çok vatandaşıma iş imkanı sağlanıyor...Ümraniye Belediyesi işsizlikle ilgili çalışmalarını...

Yayınlanma:
Ümraniye'de İşsizliğe Çare; Tam 15.738 Kişiye İş Bulundu

Ümraniye Belediyesi'nden örnek davranış. İşsizlik rakamlarının hızla arttığı ülkemizde duruma alternatif çözümler üreterek bir çok vatandaşıma iş imkanı sağlanıyor...

Ümraniye Belediyesi işsizlikle ilgili çalışmalarını 2010 yılından beri sürdürüyor. Bu süre içerisinde 66 meslek gurubunda 15. 738 kişiye iş bulundu. İnsanların hayatını etkileyen istihdam sorununa belediye tarafından üretilen çözümler bununla sınırlı değil. 1 yıl önce İŞKUR’la ortaklaşa başlayan çalışmalarla mesleki eğitimler verilmeye başlandı.

Eğitimler kapsamında kursiyerlere; Kaynakçılık, Çağrı Merkezi Operatörlüğü, Dikiş Makineciliği, Hasta Bakıcılığı, Servis Komiliği, Aşçı Yardımcılığı ve Çocuk Bakıcılığı olmak üzere 7 branşta eğitim verildi. 40-117 işgünü boyunca verilen eğitimlerde kursiyerlerin yol ve yemek masrafları da belediyemiz tarafından karşılandı.

Eğitimlerin sonucunda ise, mezun olan katılımcılara Millî Eğitim Onaylı sertifika verilecek. Gün boyu sürecek olan programda, 7 adet meslek edindirme stantı misafirlerin ziyaretine açık olacak ve daha önce yapılan ürünler sergilenecek.

PROGRAM:

Tarih: 28.03.2016 Pazartesi

Saat: 08:00’de program başlayacak. 15.00’de ise sertifika töreni yapılacak.

Yer: Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi

Adres: Atatürk Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. No: 63 PK.34761 Ümraniye / İSTANBUL

İRTİBAT TEL

0 216 443 56 00 (1166)

Mehmet Fatih Çetin: 0 536 396 71 68

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.