Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik FETÖ'den Gözaltına Alındı

FETÖ soruşturması kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimatla aralarında Uşak Üniversitesi Rektörü ve akademisyenlerin olduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma:
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik FETÖ'den Gözaltına Alındı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik devam eden soruşturma kapsamında Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik'in de aralarında bulunduğu toplam 8 akademisyen hakkında yakalama kararı verildi. Verilen kararın ardından harekete geçen emniyet ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bugün gözaltına alındı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, bugün Uşak Üniversitesine yönelik operasyon düzenlendi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimat ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah, Uşak Üniversitesi yönetimi ve çalışanlarına yönelik 9 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Doç. Dr. Nurullah Şanlı, Yrd. Doç. Dr. Aykut Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı olan bir kişinin de arandığı belirtildi.

Şüpheliler Uşak Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Gündem haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Uşak

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.