Usta Oyuncu Seyfettin Karadayı 93 Yaşında Vefat Etti (Seyfettin Karadayı Kimdir, Nerelidir?)

Son dakika haberi: Yeşilçam'ın usta oyuncusu Seyfettin Karadayı 93 yaşında hayata gözlerini yumdu. İşte Seyfettin Karadayı'nın vefatı hakkında yapılan açıklama ve usta oyunu hakkında bilgi.

Yayınlanma:
Usta Oyuncu Seyfettin Karadayı 93 Yaşında Vefat Etti (Seyfettin Karadayı Kimdir, Nerelidir?)

Yasa boğan haberin adresi sanat dünyası oldu. Alınan son dakika bilgilerine göre Yeşilçam'ın usta ismi Seyfettin Karadayı yaşamını yitirdi.

Usta oyuncu Karadayı'nın vefat haberini sosyal medya hesabı üzerinden sevenlerine duyuran Onur Akay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“O Yeşilçam’ın yaşayan en yaşlı ismiydi. Kemal Sunal’la 12 filmi olan ve 750 sinema filminde rol alan usta oyuncu Seyfettin Karadayı’yı, 94 yaşında kaybettik. “Artık veda etmek üzereyim. Mahsun Kırmızıgül’ün Beyaz Melek filminde hep yaşlı oyuncular vardı. Bende çok isterdim o filmde oynamak.” demişti. Değerli oyuncumuz, 11 Ağustos Cuma günü, Levent Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, Yeniköy Mezarlığı’na defnedilecek. Mekânı cennet olsun inşallah.”

Cumhuriyet’le yaşıt olan Yeşilçam'ın usta oyuncusu Seyfettin Karadayı, 1923 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Ailesininde isteği ile Kara Harp Okulunu okuyan Karadayı, bu bölümden başarı ile mezun oldu. Uzun yıllar askeriyeye hizmet eden Karadayı, bu hizmetlerinin ardından 46 yaşında albaylıktan emekli oldu.

Emeklilik günlerinin henüz ilk yıllarında, Metin Film’in sahibi Işık Toraman iflas etmek üzereyken bir film için Karadayı’ya prodüksiyon teklifi götürdü. Kabul etti ve film çekimi için Isparta’ya gittiler. Filmde “Keşiş” rolü için oynayacak oyuncu sete gelmemesinden dolayı, o rolü üstlenmesi için teklif ettiklerinde kabul etti ve Yeşilçam hayatı başlamış oldu.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.