Vekilliği Düşürülen HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'dan Son Dakika Açıklaması

Önceki gün yapılan açıklama ile Milletvekilliğinin düşürüldüğü belirtilen Figen Yüksekdağ'dan bir son dakika açıklaması geldi. İşte Figen Yüksekdağ'ın açıklaması.

Yayınlanma:
Vekilliği Düşürülen HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'dan Son Dakika Açıklaması

TBMM tarafından önceki gün yapılan son dakika açıklamasında hükmü kesinleşmiş olan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Milletvekilliğinin düşürüldüğü belirtilmiştir. Bu karar, tartışmaları da beraberinde getirmişti. Karar sonrasında beklenen açıklama geldi ve Figen Yüksekdağ, bu konu hakkında görüşünü bnildirdi.

Milletvekilliği düşürülen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, bugün avukatları ile yaptığı görüşmede, milletvekilliğinin düşürülmesinin anayasaya aykırı bir şekilde gerçekleştiğini belirterek avukatları aracılığıyla şu mesajı iletti: "Biz vekaletimizi iktidardan veya mahkemelerden değil, halktan aldık. Vekilliğimizi düşürecek olan da halktır. Gerisinin bizim için hiçbir hükmü yoktur. Direnişimizden asla geri adım atmayacağız. Merak etmesinler, halkımız bu yaşananlara karşı en net cevabı referandumda 'Hayır' diyerek verecektir."

5haber.com  |Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.