Vergi Rekortmeni Semahat Sevim Arsel Kimdir? Semahat Arsel Ne İş Yapıyor?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada vergi rekortmeni olan Semahat Sevim Arsel kimdir? Semahat Sevim Arsel ne iş yapar? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Vergi Rekortmeni Semahat Sevim Arsel Kimdir? Semahat Arsel Ne İş Yapıyor?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan son dakiak açıklamasında vergi rekortmenleri listesi açıklandı. Listenin ilk sırasındaki isim ise Semahat Sevim Arsel oldu. Peki Semahat Sevim Arsel kimdir? Semahat Sevim Arsel ne iş yapar?

Semahat Sevim Arsel 1928 Ankara doğumlu, Vehbi Koç'un kızı ve Koç Holding yönetim kurulu üyesidir.

Semahat Arsel, Vehbi Koç ve Sadberk Koç’un en büyük çocuğu olarak dünyaya geldi. Amerikan Kız Koleji'nden mezun olan Arsel, 1956 yılında Nusret Arsel ile dünya evine girmiştir. İngilizce ve Almanca bilen Arsel'in çocuğu yoktur.

1964-1972 yılları araında Koç Holding Yönetim Kurulu üyeliği yapan Semahat Arsel, aynı zamanda Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olarak da çalıştı. TURYAT ve SANERC'in Başkanlığını da yapan Arsel, başkanlığını halen sürdürmekte ve Vehbi Koç Vakfının Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.

Florance Nightingale Vakfı ikinci başkanı olan Semahat Arsel, Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu kurucusudur. Kuruluşunda Amerikan Hastanesi bünyesinde yer alan SANERC, 2004 tarihinde Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu’na bağlanmıştır.

Türkiye'nin 2. Dünyanın 423. En Zengin İsmi

2013 yılı Mart ayı itibariyle Forbes dergisinin yaptığı araştırmaya göre, 3,2 milyar dolar servetiyle Türkiye'nin 2. dünyanın ise 423. zengin ismidir. 2015 yılında 45 milyon 157 bin 918,24 lira vergi beyanı ile Türkiye'nin en çok vergi veren kişisi oldu.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden, gelişmelerden  ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.