Veysel Eroğlu: "Kuraklık Olabilir Ama Su Sıkıntımız Yok"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yalova'da katıldığı bir programda bölgedeki kuraklık ve su sıkıntısı iddialarına açıklık getirdi. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
Veysel Eroğlu: "Kuraklık Olabilir Ama Su Sıkıntımız Yok"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yalova gezisi sırasında basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu.

Bakan Eroğlu, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’ndeki sertifika dağıtım ve 22 milyon liralık 5 yatırımın da temel atma törenine katılımda bulundu. 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili konuşan Bakan Eroğlu, FETÖ’yü maşa olarak kullanan devletlerin tarih sahnesinden silinmesini istediklerini söyledi. 15 Temmuz’da Türk tarihindeki en alçak, en kanlı bir darbe teşebbüsünün olduğunu belirterek, şu sözleri söyledi:

"Aslında bu darbe teşebbüsü değil, bu ülkeyi parçalamak, karışıklık yaparak bölme ve parçalama girişimiydi. İşte görüyorsunuz, bütün milletimiz kahramandır. Böyle kahraman bir millet; dünyada başka millet yok. Bizim milletimiz yiğittir, kahramandır. Ben de bu milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Bu hain, dış kaynaklı olan, Türkiye’nin yükselmesini hazmedemeyen bazı devletlerin bu hain FETÖ terör örgütünü maşa olarak kullanması neticesinde bu planlandı ama milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ve dirayeti, Başbakanımızın, bakanlarımızın ve tüm siyasi partilerin kararlılığı neticesinde bu hain girişim püskürtüldü. Allah bir daha böyle bir şey göstermesin."

Bayrağın yere düşmemesi için kahramanca şehit olanları yar ederek konuşmasına devam eden Bakan Eroğlu, "Ruhları şad olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Sadece FETÖ değil değerli kardeşlerim. Şu anda bu ülke bu devlet her zamankinden daha güçlüdür. Son terörist etkisiz hale gelinceye kadar mücadele sürecektir. Kusura bakmayın. Arkalarında hangi devlet, hangi ülke, hangi istihbarat örgütleri olursa olsun bu kahraman millet onları mahvu perişan edecektir. Ben de diyorum ki; Yarabbi, FETÖ terör örgütü, PKK, PYD, DEAŞ gibi bütün terör örgütlerini mahvu perişan eyle, mahvu perişan eyle, mahvu perişan eyle. Onları maşa olarak kullanan bütün devletleri de rabbim tarih sahnesinden siliver. Tarih sahnesinden siliver, tarih sahnesinden siliver. Bakın göreceksiniz, Türkiye’nin yıldızı parlak. Bizi Avrupa’ya almayan ülkeler var ya, onlar çoktan dağılacak. Bizi alıncaya kadar dağılacaklar ama bu bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacak. Küresel bir güç olacak çünkü bizim büyük hedeflerimiz var. Cumhuriyetimizin kuruluşunu 2023 yılında kutlayacağız. O zaman Allah nasip ederse dünyada ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz." açıklamalarında bulundu.

Kuraklık Var Ama Susuzluk Yok

Öte yandan Bakan Eroğlu, "Bazıları diyor ki 'Efendim kişi başına düşen su miktarı azaldı.' Efendim, yağışlardan değil, nüfus artınca yağan yağmuru nüfusa bölerseniz elbette azalır. Eskiden nüfusumuz 25 milyondu, Allah’a şükür şimdi 79 milyon. 25 milyona böldüğümüz zaman kişi başına su miktarı daha yüksek, 80 milyona bölerseniz daha düşük çıkacak. Bunun yağışla alakası yok. Bu şekilde bir kriter geliştirmişler. Dünyada kişi başına düşen su miktarı, ya da kullanılabilir su miktarını nüfusa bölerseniz bu. Bakın İstanbul hemen şurada. İstanbul 6,5 milyonken su yoktu. Haftada bir gün su verebiliyorduk. 1994'te ben İSKİ Genel Müdürü olduğumda. Şimdi ne oldu, İstanbul 18 milyon, 2071 yılına kadar suyu var. Maksat su azlığı, vesaire değil. Kişi başına düşen su miktarı ölçü değildir. Mühim olan suyu akıllı bir şekilde yönetmektir. Dolayısıyla biz de su konusunda dünyada ilk 3’e giren bir ülkeyiz. Gerçekten güzel bir tecrübemiz var. Dolayısıyla suyu akıllıca yönetiyoruz. Bu sene kuraklık olmasına rağmen su sıkıntısı yok." sözleri ile bölgelerde su sıkıntısının olmadığını belirtti.

Bakan Eroğlu konuşmasını tamamlamasının ardından 22 milyon yatırım bedelli 2'si baraj, 2'si taşkın koruma tesisi, 1'i ise ağaçlandırma ve ormancılık projesi olan 5 tesisin temel atma butonuna bastı. Eroğlu, 13 aileye orman ve köy ilişkileri (Orköy) sertifikası, 5 aileye gelir getirici tür sertifikası verdi.

5haber.com  | Yalova

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.