Windows 10 ücretsiz Sürümü İçin Son Gün

Microsoft Windows 10 konusunda  agresif politikasını devam ettiriyor. ABD'li teknoloji devi şimdi ise Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarını uyardı.

Yayınlanma:
Windows 10 ücretsiz Sürümü İçin Son Gün

ABD'li teknoloji devi Microsoft, Windows'un ücretsiz yükseltmenin 29 Temmuz tarihinde sona ereceğini duyurdu. Bu açıklamaya göre, Windows 10 Home’u belirtilen 29 Temmuz tarihinden sonra güncellemek isteyen kullanıcılar ücret olarak 119 dolar ödemek zorunda kalacak.

Yayınlanan habere göre, Microsoft tarafından yapılan açıklamada birçok önemli bilgiye yer verdi. Yaklaşık 10 ayda toplamda 300 milyon kullanıcının Windows 10’a geçiş yaptığı belirtildi. Geçtiğimiz Ocak ayında bu sayı 200 milyon civarındaydı.

Microsoft şirketinin sesli yardımcısı olan Cortana ise 6 milyar soruya cevap verirken Mart ayı boyunca Edge tarayıcısında 63 milyar saat harcandı.

Microsoft şirketinden alınan bilgilere göre Windows 10’un çıkışından itibaren 9 milyar saat oyun oynarken 144 milyondan fazla kullanıcı Fotoğraflar uygulamasını kullandı.

Windows Mağaza’sı, Universal Windows Platform sayesinde büyük bir ivme ile büyümeye devam ediyor. Facebook, Instagram, Vine, Netflix gibi uygulamaların yanı sıra Rise of the Tomb Raider ve Quantum Break gibi ünlü oyunlar da Windows Mağaza’sının gelişiminde katkıda bulundu.

Dünya devi Microsoft, bugün itibariyle, öncü işletim sisteminin kullanıcılarına, ücretsiz Windows 10’a geçiş için son tarih sundu. Firma tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, :Microsoft kullanıcıları 29 Temmuz 2016 tarihine kadar yeni nesil işletim sistemi için geçiş sağlamazlarsa, yükseltme istediklerinde, 120 dolarlık (yaklaşık 360 TL) bir ücret ödeyerek yeni sürümü kullanabilecekler.

Windows 10 Anniversary Bu Yaz Gelecek

Teknoloji devi Microsoft Windows 10 Anniversary güncellemesi ile işletim sistemini bir adım öteye taşımayı hedefliyor. Windows 10 Anniversary güncellemesinin bu yaz kullanıcıların kullanımına sunulması planlanıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.