Yargıtay En Az Lise Mezunu Kadrolu Hizmetli Alımına Kimler Başvurabilir? Başvuru Şekli ve Tarihi

Yargıtay Başkanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre en az lise mezunu hizmetli alımı olacaktır. İşte başvuru şekli, şartları ve diğer tüm detaylar.

Yayınlanma:
Yargıtay En Az Lise Mezunu Kadrolu Hizmetli Alımına Kimler Başvurabilir? Başvuru Şekli ve Tarihi

Yargıtay Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre en az lise mezunu 15 hizmetli alımı yapacağını duyurdu.

Yargıtay'dan yapılan duyuruya göre, Yargıtay Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere açıkta bulunan 15 hizmetli kadrosu için, yapılacak mülakatlar sonucu, lisans düzeyinden 2, ön lisans düzeyinden 3, ortaöğretim düzeyinden 10 kişi alınacaktır.

Başvuru Şartları

Yargıtay tarafından yayımlanan duyuruda ilgili personel alımına başvuruda bulunacak olan adayların, en az lise veya dengi okul mezunu olması,  657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşıyor olması. Askerlikle ilgisi bulunmaması veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olması, İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için, başvurunun son günü olan 25/11/2016 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olması, Lisans ve önlisans mezunları için 2016-KPSS’ye girmiş olmak, ortaöğretim mezunları için 2014- KPSS’ye girmiş olmak ve KPSS’den en az 70 puan almış olmak. Lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar başvurabilecektir.

Başvuru Tarihi

Yargıtay Başkanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanına başvurular 21-25 Kasım tarihleri arasında alınacaktır.

Başvuru Şekli

Başvurular Yargıtay Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden alınacak olup, başvurular oınline olarak alınacaktır. Posta, kargo veya diğer yollarla başvurular alınmayacaktır.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.