Yaş sınırı 21 olsun

Yaş sınırı 21 olsunHayat Sende Derneği, yetiştirme yurtlarından ayrılmak için yaş sınırının 21 yaş olması gerektiğini savunuyor.Çocuk Esirgeme Kurumu'nun Yetiştirme Yurtları'nda büyüyen çocukların kurduğu Hayat Sende...

Yayınlanma:
Yaş sınırı 21 olsun

Yaş sınırı 21 olsun

Hayat Sende Derneği, yetiştirme yurtlarından ayrılmak için yaş sınırının 21 yaş olması gerektiğini savunuyor.

Çocuk Esirgeme Kurumu'nun Yetiştirme Yurtları'nda büyüyen çocukların kurduğu Hayat Sende Derneği, yurtlardan ayrılmak için yaş sınırının 21 olması için kampanya başlattı.

Al Jazeera Türk'ün haberine göre, yurtlardan 18 yaşında ayrılmak çocukların omzuna büyük sorumluluklar yüklüyor ve onları tehlikelerle karşı karşıya bırakıyor.

Dernek başkanı A.D. yaşadığı zorlukları ise dramatik bir şekilde anlatıyor. 18 yaşına geldiğinde babasından ayrılmış olan ve başka bir evliliği devam eden, o evlilikten de 2 çocuk sahibi olan annesi tarafından eve alındığını ancak onun da kocasının istemediğini söyleyerek iki ay sonra evden çıkardığını söylüyor ve ekliyor "herkes benim kadar güçlü olmayabilir"

Yurtlardan 18 yaşında ayrılan bir çok gencin sokaklarda yaşama tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten başkan bu sürenin onlar için binbir tehlikeyle dolu olduğunu belirtiyor.

Bir çok Avrupa Ülkesinde yurtlardan ayrılma yaşının 21 olduğuna dikkat çekiliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.