Yeni Bir İade KHK'sı Gündemde!! 4 Bine Yakın Öğretmenin Göreve İadesi Gündemde

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, katıldığı bir programda iade KHK'ları ve açığa alınan öğretmenler ile ilgili açıklamada bulundu. Yeni bir iade KHK'sının olabileceğini belirten Balbay, 4 bine yakın öğretmenin görevine iade edilebileceğini belirtti.

Yayınlanma:
Yeni Bir İade KHK'sı Gündemde!! 4 Bine Yakın Öğretmenin Göreve İadesi Gündemde

CHP İzmir Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Mustafa Balbay, katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu.

Darbe girişimi sonrasında başlatılan OHAL kapsamında haklarında açığa almaları kararı verilen öğretmenler arasından 7 bin öğretmenin incelendiğini belirten Balbay, incelenen öğretmenlerin yaklaşık olarak yarısından fazlasının göreve iade edilmesinin gündeme geldiğini vurguladı.

Sözcü'nün haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile bir görüşme yapan Balbay'ın konu ile ilgili aktardığı bilgilere göre öğretmenlerle ilgili, "Bank Asya'da hesabı olanlar incelendi; sadece 8 Ocak 2014 günü Gülen'in 'Bank Asya'ya para yatırın' talimatına uyanlar FETÖ bağlantılı olarak değerlendirildi. İlk 10 bin açığa alma listesindeki 6 bin öğretmen görevine iade edildi. Hazırlanan ikinci liste 10 gün içinde sonuçlanacak. 7 bin öğretmenin incelenmekte olduğu bu çalışmada 3 bin 500-4 bin kişinin iadesi bekleniyor." açıklamaları yapıldı.

Eleştirilerimiz, Türkiye'nin Daha İyiye Gitmesi Yönünde

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, ülkede barışın olması için her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Ama gelinen noktayı eleştirmezsek daha iyiye gidemeyiz. Eleştirmek, sahip çıkmaktır. O şekilde bakıyoruz. Biz Türkiye'nin daha iyiye gitmesi için eleştiriyoruz" dedi.

Sivas Ziraat Odası'na ziyarette bulunan Balbay'a, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, milletvekillerini çiftçilerin sorunlarını anlatarak ülkede birlik ve beraberlik istediklerini söyledi. İzmir Milletvekili Balbay bunun üzerine şunları söyledi:

"Bu ülkede barışın, huzurun olması için, kardeşçe bir arada yaşamak için her şeyi yapmaya hazırız. Bütün temel sorunların çözümü için, genel başkanımızda söyledi, 'Hangi yasayı istiyorsanız çıkaralım' dedi. Ama tabi kardeşçe konuşmak gerekirse, gelinen noktayı eleştirmezsek daha iyiye gidemeyiz. Eleştirmek, sahip çıkmaktıktır. O şekilde bakıyoruz. İktidara geldiklerinde Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne sokacağız dediler, şimdi birbirine soktular. Suriye'ye gireceğiz dediler, Suriyeliler bütün illerimize girdi. Şimdi bu noktadan bir çıkış bulmak lazım. Hep beraber bulalım. Mesala et ve süt kurumu oluşturuldu. Şimdi o kurum ithalata izin veren kurum haline geldi. Biz Türkiye'nin daha iyiye gitmesi için eleştiriyoruz. Yoksa ayrıntılara girersek, 5 yıl önce İmralı'yla kim görüştü, Oslo'da kim ne yaptı? Biz bu ülkeye yararı olmadığı için sürekli öne sürmüyoruz bunları. Ama bizim ne terör örgütüyle, ne FETÖ'yle ne geçmiyte ne bugün hiç bir bağlantımız yok. Ama geçmişteki bağlantılar ortada. O nedenle hakikaten bu ülkenini bütünlüğü için hepimize sorumluluk düşüyor. Ama en büyüğüde doğal olarak ülkeyi yönetenlerin."

5Haber.com  | Sivas

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.