Yeni Dönem PÖH Alımı 2016 Yılı ile Aynı Dönemde mi Yapılacak? Lise Mezunu Polis Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Yeni dönem PÖH alımları ne zaman yapılacak? PÖH alımlarında hangi şartlar uygulanacak? Yeni dönem PÖH alımı duyurusu ne zaman yayımlanacak? Geçen yıl PÖH alımı ne zaman olmuştu? Cevaplar haberimizde.

Yayınlanma:
Yeni Dönem PÖH Alımı 2016 Yılı ile Aynı Dönemde mi Yapılacak? Lise Mezunu Polis Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Yeni dönem özel harekat polisi alımı ilanı için geri sayım devam ediyor. Yeni dönem PÖH alım ilanı beklenirken adayların en çok merak ettiği konular ise özel harekat alımının ne zaman yapılacağı, yeni dönem alımlarının sınavsız ve lise mezunu mu yapılacağı oldu. Peki yeni dönem PÖH alımlarında sınav şartı istenecek mi? Askerlik şartı istenecek mi? İşte detaylar.

Geçtiğimiz yıl yapılan özel harekat polisi alımlarında KPSS ve eğitim ile askerlik şartı, OHAL kapsamında yayımlanan KHK'larla kaldırıldı. Adaylar yeni dönem özel harekat polisi alımlarında 20. dönem PÖH alımlarındaki başvuru şartlarının uygulanmasını istiyor.

Yeni Dönem PÖH Alımları

Yeni dönem PÖH alımında da yine 20. dönem PÖH alımındaki gibi şartların uygulanması beklenirken bu konuda İçişleri Bakanlığından henüz bir açıklama gelmedi.

Süleyman Soylu'nun Açıklaması

Son POMEM alımında lisans mezunu adaylar arasından polis alımında başvuru sayısını tamamlayamayan İçişleri Bakanlığının yeni dönem PÖH alımlarında 20. dönem şartları uygulaması bekleniyor.

2016'da Alımlar Ne Zaman Olmuştu?

2016 yılının ikinci döneminde 10 bin PÖH alımı yapılmış ve 280 binden fazla aday PÖH olabilmek için ilana başvurmuştu. Geçtiğimiz yıl yapılan PÖH alımı başvuruları 16 Ekim günü başlamıştı. Ancak darbe girişimi sonrası dönem olmasından dolayı süreç oldukça gecikmeye uğramıştı.  Bu yıl da PÖH alımlarının yine aynı dönemde yapılması bekleniyor.

PÖH alım ilanı yayımlandığında haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.