Yeni KHK Yayımlanacak Mı? Milli Seferberlik Kapsamında Yeni İhraçlar Olacak Mı?

Türkiye'de yaşanan son olaylar sonrasında terör örgütleri ile mücadele kapsamı arttırıldı ve Milli Seferberlik ilan edildi. Bu kapsamda ise terör örgütleri ile ilişkisi olan memurların meslekten ihraç edilmeleri konuşuluyor. İşte bu konu hakında yapılan son dakika açıklamaları.

Yayınlanma:
Yeni KHK Yayımlanacak Mı? Milli Seferberlik Kapsamında Yeni İhraçlar Olacak Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde terör örgütlerine yönelik milli seferberlik ilan etmesinin ardından ülke genelinde askeriyeden kamu kurum ve kuruluşlarına kadar başta PKK ve FETÖ olmak üzere diğer tüm terör örgütlerine karşı yeni güvenlik konsepti hayata geçirildi.

Terör örgütleri karşısında güvenlik güçlerine tam yetki verilirken, kamu kurum ve kuruluşlarından terör örgütü uzantılarının temizlenmesi için kapsamlı bir çalışma yeniden başlatıldı. Devlet memurları kanununda konu ile ilgili değişiklikler yapılması gündemde olurken, yapılacak olan yeni düzenlemeler Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalardan sonra yürürlüğe konulacak.

40 Bin Kişi İncelemeye Alındı

Hakkında terör örgütleri ile işbirliği yaptığı veya eylem ile propagandalarına katıldığı şüphesiyle 40 bin kişi takibe alınırken, bu kişiler hakkında yapılan incelemeler sonucu birçoğunun terör örgütleri ile doğrudan veya dolaylı yoldan temas kurduğu saptandı. Sabah gazetesinde yer alan habere göre incelemeye alınan 40 bin kişiden 15 bininin, örgüt bağlantısı olduğu kesinlik kazanmış olup, bu kişilerin kamudan ihraç edileceği belirtildi. İhraç edilecek kişilerin de yeni yayımlanacak olan Kanun Hükmünde Kararnameler ile görevlerinden alınması bekleniyor.

PKK-Halk İlişkisi Yok

Terörle mücadele sürecini Sabah Gazetesi muhabirine değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, bölge halklarının PKK'ya ve HDP'ye tepkili olduğunu, terör örgütleri ile işbirliği yapmadığını belirtti. Bu çeşitli belediyelere kayyum atanmasına tepki verilmiyor. Kalıcı huzur PKK ve diğer terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesiyle mümkün olacaktır dedi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.