Yeni Müfredat Tartışmalarına Müsteşar Yusuf Tekin'den Cevap: "Bu Bir İyi Niyet Girişimidir.." | SON DAKİKA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün yayımlanan yeni eğitim müfredatına gelen tepkilere MEB Müsteşarı Yusuf Tekin cevap verdi. İşte yapılan açıklama ve yeni müfredat ile ilgili bilgi.

Yayınlanma:
Yeni Müfredat Tartışmalarına Müsteşar Yusuf Tekin'den Cevap: "Bu Bir İyi Niyet Girişimidir.." | SON DAKİKA

Son günlerde devam eden yeni müfredat tartışmaları devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni taslak, kamuoyunun ve bürokratlar ile siyasilerin eleştirilerine sunulmasının ardından art arda açıklamalar gelmeye başladı. Eleştiriler arasında en sık konuşulan konulardan bir kaçı ise şu şekilde sıralanıyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan müfredat tanıtımından sonra gelen eleştiriler arasında en çok kullanılanlar evrim, Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü şeklinde sıralanıyor.

Bu eleştirilere yanıt ise gecikmedi. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, sınıftaki bir derse bakmak yerine genel çerçeveye bakılmasının doğru olacağının altını çizdi.

Yeni müfredat eleştirilerine sosyal medya hesabı üzerinden katılan Müsteşar Tekin, yeni müfredatın uygulamaya konmasından önce kamuoyu ile paylaşılmasının ortak yolu ve aklı bulma amacı güdüldüğü belirtildi. Bunun bir iyi niyet girişimi olduğunu belirten Müsteşar Tekin, bu iyi niyet çerçevesinde Türkiye’nin geleceğine hizmet edecek katkıları beklediklerini söyledi. Tekin, müfredatın tek bir sınıf seviyesinde ya da tek bir ders bazında değil bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Müsteşar Yusuf Tekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hazırladığımız müfredatları incelerken sadece bir sınıftaki tek bir derse bakılarak yorum yapmak hatalı ve eksik bir bakış olacaktır. Müfredat taslağımızın tamamında çocuklarımıza başta Atatürk olmak üzere bu ülkeye ve değerlerimize hakkıyla sahip çıkıp koruyacakları bir konsept öngörülmüştür. Herhangi bir değeri salt bir derse endeksleyerek vermek hem pedagojik açıdan hem de oluşturduğunuz konsept açısından uygun değildir. Atatürk ve onun çocuklarımıza ve gençliğimize emanet ettiği başta cumhuriyet, demokrasi ve bağımsızlık olmak üzere bu coğrafyaya vatan bilinciyle sahip çıkmayı temin edecek milli ve manevi bütün değerleri vermek, bu müfredat taslağının en öncelikli parametrelerinden birisidir. Bu değerler, bütün müfredatın içerisinde ayrıca kurgulanmıştır. Örneğin 1. sınıfta sadece hayat bilgisi ya da Türkçe dersine bakarak bu değerlerin yeterli olmadığına hükmetmek doğru bir değerlendirme olmaz. Müfredatın tamamına bakmak gerekir.”

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.