YGS Başvuruları Başvuru Saat Kaçta Sona Eriyor? Başvuru Ücreti Son Yatırma Tarihi Ne Zaman?

Geçtiğimiz hafta başlayan ÖSYS başvuruları sona eriyor. Peki başvurular saat kaçta sona eriyor? Başvuru ücretinin yatırılması saat kaçta sonlandırılıyor? İşte başvuruların sona ereceği tarih ve ilgili sınava başvuru bilgileri.

Yayınlanma:
YGS Başvuruları Başvuru Saat Kaçta Sona Eriyor? Başvuru Ücreti Son Yatırma Tarihi Ne Zaman?

Yükseköğretime Geçiş kapsamında yapılan sınavlara alınan başvurular için son günlere girildi.

ÖSYM tarafından geçtiğimiz hafta yayımlanan 2017 ÖSYS kılavuzuna göre YGS'ye başvurular 18 Ocak günü sona eriyor. Üniversitelere geçiş aşamasında milyonlarca lise son sınıf ve mezun öğrencinin katılacağı sınav için son başvuru tarihi ÖSYM tarafından 18 Ocak Çarşamba olarak belirlendi. 18 Ocak Çarşamba günü internet üzerinden başvurular başvuru merkezlerinde mesai saatinin bitmesi, şahsi olarak ise başvurular 18 Ocak günü saat 23.59'da sona erecek. İlgili sınava başvuruda bulunacak olan adaylara son çağdı da 5haber.com'dan geldi. Sınava başvurular kesinlikle son güne bırakılmamalıdır.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan kılavuza göre 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi kapsamında düzenlenecek olan sınavlara başvuruda bulunmak isteyen adaylar, ilk olarak online olarak ön başvurusunu yapmak zorundadırlar. geçerli kimlik bilgisi ve fotoğrafı ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinde bulunan adaylar, panelleri üzerinden başvuru bilgilerini güncelleyerek sınava ön başvurularını yapabilirler.

Geçerli bilgileri olmayan adaylar ise ÖSYM başvuru merkezlerinden bilgilerini 5 TL karşılığında güncelleyerek ön başvurularını yapabilecekler.

Başvuru Ücreti ve Ücretin Yatırılacağı Son Tarih

İnternet üzerinden online olarak başvurularını tamamlayan adaylar, başvuru ücreti olan 60 TL'yi ilgili bankalara 19 Ocak saat 23.59'a kadar yatırabilecekler. Başvuru ücretinin yatırılacağı bankaların listesine göz atmak için TIKLAYIN

Başvuruların Tamamlanması

Başvuru ücretini yatıran adayların başvuruları tamamlanmış olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.