Yiğit Bulut Varlık Fonunun Türkiye Ekonomisine Etkisini Anlattı | Son Dakika

Katıldığı bir programda gündeme ilişkin konuları değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Varlık Fonu ile ilgili merak edilen soruları cevapladı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Yiğit Bulut Varlık Fonunun Türkiye Ekonomisine Etkisini Anlattı | Son Dakika

TRT Haber'de bir programa konuk olan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut gündeme ilişkin konuları değerlendirirken Varlık Fonu konusunda merak edilen soruları yanıtladı.

Türkiye'nin varlıklarını satmak için kurulan bir sistem olduğunu savunan kişilerin yalan söylediğini belirten Bulut, "Varlık Fonu Türkiye’nin varlıklarının bir portföy yönetim mantığı içinde iğneden en değerli varlığına kadar sahip çıkarak değerlendirilmesi amacıyla kurulmuş bir sistemin adıdır. Kim ki bu sistem Türkiye’nin varlıklarını satmak için kuruldu diyorsa yalan söylüyordur, yalancıdır. Kim ki bu sistem varlıklar birilerine devredilmek için kuruldu diyorsa yalancıdır, bilerek yalan söylüyordur. Türkiye’nin para bulmaya ihtiyacı yoktur. Devletin değerli şirketlerine ortak olmak bu milletin hakkıdır. Bu devletin değerli şirketleri milletle paylaşılmak için yeniden yapılandırılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Varlıklarımız Minimum 3 Katına Çıkacak

Varlık fonunun Türkiye ekonomisine katkılarını açıklayan Bulut, “Türkiye 17 Nisan sabahı cumhurbaşkanlığı sistemi ile yeni bir 10-15 yıla girsin Türk ekonomisi 838 milyar dolarlardan 2.4 trilyon dolarlara çok kısa bir sürede gelecek. Varlığınız en az üç katına çıkacak.” ifadelerini kullandı.

Yatırımcıların Rotası

Son dönemde yatırımcıların rotasını Türkiye'ye .çevirdiğini belirten Bulut, "Türkiye’nin son iki haftada içeriden dışarıdan görünümü ve özellikle piyasanın dengeleri değişti. Kur bir anda dört sınırını zorlarken bugün 3.60 seviyesini aşağıya doğru zorlayan Dolar-TL dengesinden bahsediyoruz. Sermaye piyasalarına baktığımızda çok ciddi anlamda sermaye piyasalarına giriş olduğunu görüyoruz. Yabancı fonların dolar bozarak Türk varlıklarını satın aldığını görüyoruz. Bunlar olumlu gelişmeler. Bütün bunlar birileri Türkiye bitti, ekonomi sıfır noktasına geldi’ derken oluyor. Bu çok önemli. Halk oylamasına giden bir Türkiye var. Halk oylamasına giderken dışarıdan bakıldığı zaman Türkiye’nin geleceğiyle ilgili yapılan tahminler var. Kredi derecelendirme kuruluşlarının son altı ayda Türkiye’ye oynadığı oyunlar var. Buna rağmen Türkiye’ye dışarıdan ve içerinden yatırımcıların güvenin arttığını görüyoruz. Bu Türkiye adına sevindirici. 2003 yılından bugüne büyüyerek gelen bir Türkiye ekonomisi var." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Milli Değerlerini Yapılandıracak

Varlık fonu hakkında gündemde dolaşan asılsız iddialara da cevap veren Bulut, "Bugün bu Varlık Fonu nereden çıktı, Türkiye’nin para bulmaya ihtiyacı vardı ondan kuruldu bu yönde ilerliyor gibi sözler abesle iştigal. Varlık Fonu Türkiye’nin milli değerlerinin yeniden yapılandırılarak Türkiye’nin varlıklarının bir portföy yönetim mantığı içinde iğneden en değerli varlığına kadar sahip çıkarak değerlendirilmesi amacıyla kurulmuş bir sistemin adıdır. Kim ki bu sistem Türkiye’nin varlıklarını satmak için kuruldu diyorsa yalan söylüyordur, yalancıdır. Kim ki bu sistem varlıklar birilerine devredilmek için kuruldu diyorsa yalancıdır, bilerek yalan söylüyordur. Bu ülkede blok satışa en çok karşı olan benim. Bu ülkedeki blok satışlarda yalnız kaldım. Basından kimse yanımda durmadı. Bu konuda onlarca yüzlerce yazı yazdım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendiğimiz ‘Ustalık dönemim devletin varlığını milletle paylaşmaktır. Ekonomik bağımsızlık yolunda bunu yapmaktır’ dediği ustalık dönemi tezi devletin ve milletin varlıklarını birbiriyle paylaşmasıdır. Devletin değerli şirketlerine ortak olmak bu milletin hakkıdır. Bu devletin değerli şirketleri milletle paylaşılmak için yeniden yapılandırılmalıdır. Ustalık dönemi ekonomi tezi devletin varlıklarının milletle paylaşılmasıdır. Bunun aksini söyleyen bilerek yalan söylüyordur ve bilerek olayı çarpıtıyordur. Benim hayatta inandığım felsefe devletin varlıklarının milletçe sahiplenilmesidir." açıklamalarını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sisteminin Ekonomiye Etkisi

Varlık fonu ile Cumhurbaşkanlığı sistemini bağdaştıran Yiğit Bulut, "Varlık Fonu personel yönetmeliği oluşmadığı için hiç bir yönetim kurulu üyesi bir tek kuruş maaş almıyor. Hiç bir kimseye hiç bir ödeme yapılmıyor. Yapılan bütün açıklamalar yalandır, spekülasyondur, vicdansızlıktır. Bu varlıklar hepimizin. Türkiye 2003’den 2016’ya kadar ekonomisini üçe katladı. Yani 238 milyar dolarlık ekonomi 838 milyar dolara çıktı. Eğer Türkiye 17 Nisan sabahı cumhurbaşkanlığı sistemi ile yeni bir 10-15 yıla girsin Türk ekonomisi 838 milyar dolarlardan 2.4 trilyon dolarlara çok kısa bir sürede gelecek. Bunu yapabiliriz. Oturduğunuz evin değeri en az üç katına çıkacak. Varlığınız en az üç katına çıkacak. Maaşınız üç katına çıkacak. Kısır tartışmaların içinden çıkalım. Önümüzdeki 10-15 yıl içinde Türkiye bunu yapabilir. 2023 ile 2030 arasında Türkiye’nin GSMH’sı 2-2.5 trilyon dolar aralığına gelecek." ifadelerini kullandı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.