Yılın Öğretmeni Seçilen Şahsın Diploması Sahte Çıktı

2015 yılında yılın öğretmeni seçilen R.S. isimli öğretmenin, yapılan araştırmalar sonucu diplomasının sahte olduğu öğrenildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Yılın Öğretmeni Seçilen Şahsın Diploması Sahte Çıktı

2015 yılında üstün başarısı nedeniyle yılın öğretmeni seçilen R.S. isimli bir kadının diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde diploması istenen R.S. isimli kadın, sahte bir evrak hazırlayarak Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesine ait bir geçici mezuniyet belgesi doldurarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verdi. Belge üzerine yapılan incelemelerde belgenin sahte olduğu ortaya çıkınca gerçekler de bir bir ortaya çıkmaya başladı. Bu durum üzerine Savcılığa haber veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, sahte diplomalı kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ihbarı üzerine Savcılık tarafından açılan davada sahte öğretmenin, dolandırıcılık suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapsi istendi. Diğer taraftan, göreve başladığı ilk günden bu yana geçirdiği 11 yıllık süreçte devletten yaklaşık olarak 350 bin TL maaş alan sahte öğretmenden bu paranın da faizi ile birlikte geri alınacağı belirtildi. Yapılan araştırmalarda şahsın yaklaşık olarak 19 yıldır sahte diploma ile öğretmenlik yaptığı öğrenildi.

4 çocuk annesi olan R.S., savcılığa verdiği ifadesinde 19 yıl önce sahte diplomayı, Ankara'nın Sincan İlçesinde İrfan adında birinden aldığını itiraf etti. Bunun dışında diplomayı nasıl temin ettiğine dair bir bilgi hatırlamadığını söyleyen şahsın 2015 yılında da yılın öğretmeni seçildiği ortaya çıktı. Bu durum ise duyanları hayrete düşürdü.

Terör örgütü FETÖ'ye yönelik devam eden mücadele kapsamında yüz binlerce öğretmenin diploması daha önce incelemeye alınmıştı.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.