YÖK Başkanı Saraç'tan 2.YÖKDİL sınavı hakkında flaş açıklama: Başvurular başlıyor

YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2. YÖKDİL sınavı başvurularının ne zaman alınacağını söyledi. İşte yapılan açıklama ve 2. YÖKDİL sınavı başvuru tarihleri.

Yayınlanma:
YÖK Başkanı Saraç'tan 2.YÖKDİL sınavı hakkında flaş açıklama: Başvurular başlıyor

YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan bir son dakika açıklaması geldi. Saraç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son dakika açıklamada, 2. YÖKDİL sınavının başvurularını bekleyen adaylara müjdeli haberi verdi. Binlerce kişinin büyük bir merakla beklediği YÖKDİL sınavlarının başvurularının 30 Mayıs ile 9 Haziran tarihleri arasında alınacağını belirten Saraç, ilgili duyurunun önümüzdeki günlerde yayımlanacağını belirtti.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Saraç sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Değerli arkadaşlar, bildiğiniz üzere sizlerden gelen talepler üzerine 2.YÖKDİL Sınavının 09 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilmesine, ve İngilizce'ye ek olarak "Arapça, Almanca ve Fransızca" dillerinde de yapılmasına karar vermiştik.

09 Temmuz'da gerçekleştireceğimiz 2.YÖKDİL Sınavının başvuruları 30 Mayıs - 09 Haziran 2017 tarihleri arasında alınacaktır. 2.YÖKDİL Sınavı ilk kez İngilizce'ye ek olarak "Arapça, Almanca ve Fransızca" dillerinde de yapılacaktır.

Akademinin onlarca yıldır talebi ve beklentisi olan, "alana özgü" tek dil sınavı niteliğindeki YÖKDİL'in ikincisini gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşamaktayız."

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.