Yüksek Lisans ve Doktora Programı Seçmede Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yüksek Lisans ve Doktora programları seçiminde nelere dikkat edilmelidir? İşte yüksek lisans ve doktora eğitimi alacak olan adaylara bu konuda tavsiyeler.

Yayınlanma:
Yüksek Lisans ve Doktora Programı Seçmede Nelere Dikkat Edilmelidir?

Son günlerde revaçta olan yüksek lisans ve doktora hakkında tavsiyeler 5haber.com'da.

Yüksek lisans ve doktora programlarına başvuruda bulunacak olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kadir Has Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeki Ayağ üniversitenin Fen Bilimleri Fakültesi yüksek lisans ve doktora programları ile ilgili de bilgilendirme açıklamasında bulundu.

Yüksek lisans ve doktora yapacak adaylara yönelik önerilerde bulunan Prof. Dr. Ayağ seçilecek programın önemini belirerek, “Seçilecek olan programın akademisyen kadrosunu çok iyi incelesinler. Hocaların kendilerine neler katabileceklerini iyi bir şekilde araştırarak tercihlerini yapsınlar” sözlerini söyledi.

Kadir Has Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi bünyesinde özellikle mühendislik bölümlerinin ağırlıkta olduğunun altını çizen Prof. Dr. Ayağ, “Yüksek lisans bölümlerimiz tezli ve tezsiz olarak ikiye ayrılmış durumda. Özellikle çalışan ve tez yazmaya vakit ayırmayacak öğrencilerimiz tezsiz programlara yöneliyorlar. Doktora programlarındaki öğrenciler ise daha fazla araştırma gerektiren konulara odaklanıyorlar ve yoğun bir sürecin ardından doktora tezin tamamlayarak mezun olabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Üniversite-Sanayi İş Birliği

Eğitim kadrolarının çoğunlukla yurt dışında eğitimini tamamlamış akademisyenlerden oluştuğunu dile getiren Prof. Dr. Ayağ, “Eğitim kadromuz araştırma alanı itibariyle de çoğunlukla güncel konularda çalışıyor” dedi. Üniversite - sanayi iş birliği alanında da çalışmaları olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ayağ, “Özellikle San-Tez üzerine Sanayi Bakanlığı, TÜBİTAK ve Avrupa projeleriyle ilgili çalışmalar doğrultusunda oldukça fazla çalışmalarımız var” diyerek sözlerini noktaladı.

Kadir Has Üniversitesi yüksek lisans ve doktora başvuruları 17 Ocak’ta sona erecek.

5haber.com  | Kayseri

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.