Yunanistan'dan Türkiye Hollanda Krizi Açıklaması

Yunanistan'dan yapılan son dakika açıklamasında Türkiye ile Hollanda arasında çıkan kriz değerlendirildi. İşte Yunanistan'ın Türkiye açıklaması.

Yayınlanma:
Yunanistan'dan Türkiye Hollanda Krizi Açıklaması

Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan kriz ile ilgili Yunanistan'dan bir açıklama geldi. Yunanistan'ın Avrupa İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrougalos yaptığı açıklamasında, başta Almanya ve Hollanda olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde yaşadığı gerginliklere değindi. Katrouggalos, bu konuda Türkiye'ye destek veren bir açıklamada bulundu.

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Katrougalos, "Türk yetkililer, seçim dönemlerinde daha önce Trakya'ya ziyaretlerde bulundu. Onların bu iletişimini engellemek için herhangi bir sebep yok" dedi.

Gerginlik Körüklenmemeli

Bakan vekili Katrougalos ayrıca, "Avrupa'da ilişkilerimizde sorunlara sebep olabilecek gerginliklerin körüklenmemesi gerekir. Ben diğer ülkelerin iç siyasi kararlarını yargılayamam ancak Avrupa'da kural, bu tür toplantıların gerçekleşmesidir. Bu konuda tek sorun kamu güvenliğidir," şeklinde konuştu.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.