Zabıt Katibi Alımı Ne Zaman Olacak? Zabıt Katibi Adayları Dikkat!! "Duyuru Yayımlanmadan Önce Mutlaka.."

KPSS lise düzeyi sınav sonucunun açıklanmasının ardından binlerce zabıt katibi adayı, alımların ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. İşte alım yapılması beklenen tarihler ve zabıt katibi adaylarının şimdiden hazırlaması gereken evraklar ile sertifikalar.

Yayınlanma:
Zabıt Katibi Alımı Ne Zaman Olacak? Zabıt Katibi Adayları Dikkat!! "Duyuru Yayımlanmadan Önce Mutlaka.."

2016 Yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim düzeyi sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca memur adayı, sınav sonucuna göre aldıkları puanlarla memur olmanın yollarını araştırmaya başladı.

3 milyondan fazla adayın katılımı ile gerçekleşen ve ÖSYM tarihinin tek oturumda en çok katılım ile gerçekleşen sınavı olan 2016 KPSS ortaöğretim sınavının sonucuna göre 2017 ve 2018 yılları içerisinde lise düzeyi üzerinden personel alımları gerçekleştirilecek.

Zabıt Katibi Adayları Ne Yapmalı?

Lise düzeyinden en çok alım yapan Bakanlık olan Adalet Bakanlığı, en fazla kadroyu zabıt katibi ve infaz koruma memuru pozisyonlarına açıyor. KPSS'den en az 70 puan alma şartının arandığı zabıt katipliği başvurusunda, sınav şartının yanı sıra adaylarda, bilgisayar veya daktilo sertifikası şartı aranmaktadır. Alım başvurularında istenen bilgisayar veya daktilo sertifikası, bilgisayar veya adalet mezunu adaylardan istenmemektedir.

2017 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan zabıt katipliği alımına başvurmayı düşünen adayların öncelikle MEB kursları, halk eğitim merkezleri veya özel kurslar ile online kurslar üzerinden MEB onaylı bilgisayar veya daktilo sertifikası alması gereklidir. Bu kursların tamamlanması biraz zaman aldığı için adayların sertifikalarını şimdiden almaları daha sonrasında yaşanacak sıkıntıların önüne geçecektir.

3 Dakikada 90 Kelime 

Öte yandan on parmak kurslarında da adaylar hem hızlarını kurs yardımı ile geliştirebilir, on parmak sertifikasının yanında bilgisayar sertifikasını da alabilir.

Zabıt Katibi Alımları Ne Zaman Olacak?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından geçtiğimiz gün yapılan 2017 yılında 16 bin personel alınacak müjdesi sonrasında milyonlarca memur adayı, alımların hangi dönemlerde gerçekleşeceğini merak etmeye başladı. Adalet Bakanlığı genellikle her yılın üç döneminde personel alımları yapmakta olup bu dönemler Şubat-Haziran ve Ekim olmaktadır.

Kamu personeli alım ilanlarından ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com   | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.