Zsa Zsa Gabor 99 Yaşında Hayatını Kaybetti - Zsa Zsa Gabor Kimdir?

Hollywood'un ünlü aktrisi Zsa Zsa Gabor, 99 yaşında Los Angales'te hayatını kaybetti. İşte Zsa Zsa Gabor'un hayatı.

Yayınlanma:
Zsa Zsa Gabor 99 Yaşında Hayatını Kaybetti - Zsa Zsa Gabor Kimdir?

Alınan son dakika bilgilerine göre HollyWood'un ünlü ismi Zsa Zsa Gabor'un hayatını kaybettiği belirtildi.

Hollywood'un efsane isimlerinden olan aktris Zsa Zsa Gabor 99 yaşında hayatını kaybetti.

Zsa Zsa Gabor Kimdir?

1917 yılında, zamanın Avusturya Macaristan İmparatorluğunda dünyaya gelen Zsa Zsa Gabor, Macar asıllı ABD'li aktris. Macaristan'da düzenlenen 1936 güzellik yarışmasında birinci oldu.

ABD sineması Hollywood'a gelen Gabor, buraya geldikten sonra döneminin en güzel ve çekici kadınlarından biri olarak anılmaya başlanmıştır. 1958 yılında düzenlenen bir yarışmada "En Göz Alıcı Aktris" kategorisinde Altın Küre'ye layık görülen Zsa Zsa Gabor'un, Televizyon kategorisinde Hollywood Ünlüler Kaldırımı'nda yıldızı bulunmaktadır.

Evlilikleri

Zsa Zsa Gabor'un en göze çarpan ve hakkında en çok konuşulan yönü evlilikleridir. Başından 8 evlilik geçmiş olan Gabor'un, ilk evliliği 1937 yılında başlayıp, 1941'de boşandığı Türk siyasetçi Burhan Asaf Belge ile olmuştur. Daha sonra Conrad Hilton ile evliliğinden olan tek çocuğu Francesca Hilton, Paris Hilton'un büyük teyzesidir. 1949 yılında evlenip 1954 yılında boşandığı George Sanders, 1970 yılında yine kendi gibi aktris olan ablası Magda Gabor ile evlenmiştir. 1986 yılından beri Prens Frédéric von Anhalt ile evli olan aktris, Anhalt Prensesi ünvanını almıştır. Efsane oyuncu 18 Aralık 2016'da Los Angeles'ta 99 yasında hayatını kaybetmiştir.

Gündem haberlerinden, sinema haberlerinden, kültür ve sanat haberlerinden, son dakika haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.