1 Aralık Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları (Dolar 3.50' yi Gördü)

Son günlerde yaşanan politik gelişmeler sonrası dolar ve altın fiyatları yukarı yönde dalgalı bir seyir gösterirken, piyasalarda belirsizliğini koruyor.OPEC kararı ve ABD verileri dövize rekor kırdırdı. İşte piyasalarda son durum.

Yayınlanma:
1 Aralık Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları (Dolar 3.50' yi Gördü)

Önceki gün gerçekleşen ve petrol üretiminin sınırlandırılması kararının alındığı Petrol Üreten Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısı sonrasında petrolün varili 50 dolar seviyesini aşarken, Amerika Birleşik Devletleri ekonomisinde iyileşmeye işaret edilen verilerle dolar yeniden 3.44 lira sınırına dayanmıştı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) hazırladığı ve genel ekonomik durumu değerlendiren Bej Kitap'ta (Beige Book) "ekonomik görünümün genel olarak pozitif olduğu" belirtilirken, buna karşılık, genel olarak ücretlerin, enflasyonda Fed'in istediği artışı destekleyecek kadar yükselme olmadığının da altı çizildi.

OPEC'in dün Viyana'da yapılan toplantısından, Rusya ile de anlaşarak, 2008 yılından bu yana ilk kez petrol üretiminde kesinti yapılması yönünde bir karar çıktı.

Küresel piyasalarda 3.4396 lira ile 3.44 lira sınırına kadar yükselen dolar daha sonra 3.4340 - 3.4370 aralığında hareket gösterirken bu güne 3.4298 seviyesinden başlangıç yaparak düşüş eğilimi gösterdi. Euro ise önceki gün gerçekleşen toplantılar sonrası 3.6450 - 3.6500 lira aralığına yükselmesinin ardından OPEC kararı ve ABD verileri dövize rekor kırdırdı dolar 3.50, Euro 3.7015 seviyesine geldi.

Altın Fiyatları

ABD Başkanlık seçimlerinden Cumhuriyetçi Parti Adayı Donald Trump'ın galip ayrılması, dış ve iç siyasette devam eden politik gelişmeler ile Avrupa Parlamentosunun Türkiye kararı sonrasında dalgalı bir seyir gösteren altın son günlerde az da olsa düşüş eğilimine geçti.

Kapalı çarşıda altının gramı geçtiğimiz hafta 131 TL seviyesinden işlem görürken bugün 129.83 TL seviyesine kadar geriledi. Öte yandan çeyrek altın ise 207 TL'den alınırken, 212 TL'ye, yarım altın 415 TL'ye alınırken 425 TL'ye, Cumhuriyet Altını ise 566 TL'den alınırken 879 TL'ye satışa sunulmaktadır.

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.