1 Mayıs Bakanlar Kurulu kararları açıklandı-Taşerona kadro açıklaması geldi mi?

1 Mayıs günü gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında taşerona kadro açıklaması geldi mi? Taşerona kadro için bekleyiş ne zaman sona erecek? Kamu çalışma reformu ne zaman hayata geçecek? İşte Bakanlar Kurulu kararları ve taşerona kadroda son durum.

Yayınlanma:
1 Mayıs Bakanlar Kurulu kararları açıklandı-Taşerona kadro açıklaması geldi mi?

1 Mayıs günü gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, toplantıda alınan kararları açıkladı. Kararlar açıklandı ama taşeron işçiler, yine umduğunu alamadı. 1 Mayıs'ta gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısından müjde bekleniyordu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bugün gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye dönüşünün AK Parti kadrolarında büyük bir sinerjiyi ortaya çıkaracağını belirtti. Kurtulmuş konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Yeni dönemin ortaya koyduğu en önemli gelişmelerden birisi, halk oylamasında verilen en önemli kararlardan birisi Cumhurbaşkanının partisiyle olan ilişkisinin kurulabilmesidir. Daha doğrusu Cumhurbaşkanlarının partileriyle olan ilişkilerinin kesilmemesidir. Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu doğal lideri olduğu Ak Parti'ye geçişi ile ilgili süreçte başlatılmıştır. MYK toplantısında aldığı kararlarla birlikte bu süreç başlatılmış ve 21 Mayıs'ta Ak Parti büyük kongresinin hazırlıkları için düğmeye basılmıştır. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın inşallah 21'nde Partimizin Genel Başkanı olması böylece bu süreçle ilgili adımların atılmış olması da gerçekleşecek. Yarın saat 13.00'da Ak Parti Genel Merkezi'nde Sayın Cumhurbaşkanımızın öncelikle partiye yeniden üye olması ile ilgili bir toplantı yapılacak, böylece bu süreç tamamlanmış olacaktır. Türkiye yeni yönetim modelinin gerektirdiği adımlarından birisini de atmış olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın partiye dönüşü ve 21'indeki kongrede Genel Başkan oluşu ile birlikte Ak Parti kadrolarında büyük bir sinerjinin ortaya çıkacağını Türkiye'de Ak Parti seçmeninin bu süreçte motive olacaklarını bir kere daha ifade etmek isterim."

1 Mayıs Mesajı

Hükumet Sözcüsü ,emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik etti. Numan Kurtulmuş, "Bu gün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Türkiye'de uzun yıllar çok büyük kavgalarla tartışmalarla geçen bir gündü. Bildiğiniz gibi Ak Parti iktidarları sırasında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak resmi tatil olarak ilan edildi. 1 Mayıs Türkiye'nin her yerine şenlik havasında kutlandı. Emekçiler meydanları doldurdular, kendi sendikal haklarına sahip çıktılar. Bu toplantıları provoke etmek isteyen bazı unsurlar olduysa da emniyet kuvvetleri bu provokasyonlara izin vermedi. Bütün memleketimizde emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik ediyorum " dedi.

Taşeron İşçiler Yine Eli Boş

Taşeron işçilerin büyük bir merakla beklediği toplantıda sonrasında kadro açıklaması gelmedi. Referandum sonrasında yapılması beklenen kamu çalışma reformu kapsamında kamuya alınması beklenen taşeron işçiler içi kadro bekleyişi devam ediyor.

Kamu çalışma reformunun bir an öne hayata geçmesi ve taşeron işçilerin kamuya alınması gerekiyor.

Son taşerona kadro açıklamaları için TIKLAYIN

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir, grubumuza üye olabilir ve arkadaşlarınızı gruba üye yapabilirsiniz.

Facebook Sayfası içinTIKLAYINFacebook Grubu içinTIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.