10 Bin Özel Harekat Polisi Alımı Başvuru Şartları Nasıl Olacak? (PÖH'ler Lise Mezunu ve Sınavsız mı Alınacak?)

Bakan Süleyman Soylu'nun 10 bin özel harekat polisi alımı müjdesi sonrası yeni PÖH alımı ilanı bekleniyor. Peki PÖH alımında başvuru şartları nasıl olacak? Özel harekat polisi alımı başvuru şartları değişecek mi? İşte detaylar.

Yayınlanma:
10 Bin Özel Harekat Polisi Alımı Başvuru Şartları Nasıl Olacak? (PÖH'ler Lise Mezunu ve Sınavsız mı Alınacak?)

Binlerce işsiz vatandaşın beklediği polis özel harekat alımı müjdesi, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan gelmişti. Bakan Soylu, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin konuları değerlendirirken yakın zamanda 10 bin polis özel harekat, 7 bin 500 jandarma özel harekat alımı yapılacağını söylemişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu açıklaması sonrasında özel harekat polisi olmak isteyen binlerce aday, polis alım ilanının yayınlanmasını beklemeye başladı. İlanın yayınlanmasını bekleyen binlerce PÖH adayı, yeni özel harekat polisi alımında başvuru şartlarının nasıl olacağını merak ediyor. Geçtiğimiz yıl alımı yapılan özel harekat polislerinde, Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı, askerlik şartı aranmamıştı. Öte yandan alımı yapılan PÖH'lerin en az lise mezunu olma şartı aranmıştı.

Başvuru şartlarının bu şekilde belirlenmesi sonucu PÖH alımına 285 binden fazla kişi başvuru yapmıştı. Başvurusu alınanlardan çoğu fiziki yeterlilik sınavlarında elenmişti. Geçtiğimiz alımda başarılı olamayanlar ve PÖH alımına ilk kez başvuruda bulunacak adaylar, gelecek PÖH alımında da aynı şartların aranmasını istedi. Başvuru şartlarının geçen alımdaki gibi olması, alımı yapılacak olan PÖH'lerin daha nitelikli olmasını sağladı.

PÖH Alımı Başvuru Şartları KHK ile Değitirilmişti

OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile özel harekat polisi alımı başvuru şartlarında değişiklik yapılmıştı. KHK ile sınav şartı kaldırılmış, eğitim düzeyi ise lise düzeyine indirilmişti. Daha sonra gelen istekler üzerine de askerlik şartı kaldırılmıştı.

Son Polis Alımı Başvuruları, Yetersiz Başvuru Nedeniyle Uzatılmıştı

POMEM'lere lisans mezunu 10 bin polis alımı başvuruları geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Başvuruların sona ermesine yakın sadece 15 bin kişinin alıma başvuru yaptığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeterli başvuru olması için başvuru süresinin uzatıldığın belirtti. Başvuruların düşük olması ise sınav şartı ve eğitim düzeyi şartı olmuştu.

Bu nedenle gelecek polis alımlarında eğitim seviyesi ve sınav şartlarının esnetilmesi bekleniyor.

PÖH ve JÖH alımı ilanı yayınlanır yayınlanmaz haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.