10 Bin Özel Harekat Polisi Alımını Bekleyenlere Önemli Tavsiye (PÖH Alımı Öncesi Yapılası Gerekenler)

10 bin polis özel harekat alımı için süreç önümüzdeki günlerde başlayacak. Peki özel harekat polisi alımı öncesi neler yapılmalıdır? PÖH adayları, sınavlar öncesi neler yapmalıdır? Spor mülakatında başarılı olmak için neler yapılmalıdır? İşte detaylar.

Yayınlanma:
10 Bin Özel Harekat Polisi Alımını Bekleyenlere Önemli Tavsiye (PÖH Alımı Öncesi Yapılası Gerekenler)

Geçtiğimiz gün canlı yayın programına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada yaptığı açıklamasında 10 bin özel harekat polisi, 7 bin 500 Jandarma özel harekat alımı yapılacağı müjdesini vermişti. Bakan Süleyman Soylu'nun bu açıklamaları sonrasında binlerce işsiz vatandaş, Polis Akademisinin yayınlayacağı 10 bin Polis özel harekat alımını beklemeye başladı. Peki Özel harekat polisi alımı ne zaman yapılacak? 10 bin özel harekat polisi alımı öncesi yapılması gerekenler nelerdir? İşte detaylar.

Geçtiğimiz dönem yapılan özel harekat polisi alımlarına rekor sayıda başvuru yapılmış, 10 binlik kontenjana 286 bin vatandaş başvuruda bulunmuştu. Alıma başvuru yapan adayların sözlü sınav öncesi girdikleri fiziki yeterlilik testi, binlerce adayın elenmesine neden olmuştu.

Fiziki yeterlilik testinde oluşturulan parkurda adayların istenen süre içinde parkuru tamamlaması istendi. Başvuruda bulunan adayların büyük bir kısmı fiziki yeterlilik testini geçemedi ve hayallerine veda etti.

Önümüzdeki dönem yapılacak olan 10 bin özel harekat alımına başvuruda bulunacak adaylara 5haber olarak yapacağımız en önemli tavsiye, spor tavsiyesidir. Öyle ki geçtiğimiz alımda 30'ar kişilik grupların girdiği fiziki yeterlilik testlerinde 1 ya da 2 kişi anca başarılı bir şekilde ayrılıyordu. Bunun nedeni ise parkurun zorlu ve efor istemesiydi. Mülakatlara antrenmansız giren adayların büyük bir kısmı, bu nedenle elenmekten kurtulamadı.

Spor Mülakatı Parkuru

Paralel bar etabı; Yerden yüksekliği 120 cm (barın üst kısmından), barlar arasındaki mesafe 50 cm, bar üstünde elle yürünecek mesafe 2 metre olarak işaretlenecektir.

Sıçrama tahtası etabı; Aday jimnastik sıçrama tahtası üzerinden 5 kez sağa, sola çift ayakla sıçrama hareketi yapacaktır.

Lastik içerisinden geçme etabı; Lastik içinden geçme etabında adaylar 6 adet lastik içerisinden tek ayakla (sağ ayak sağ lastik, sol ayak sol lastik) basarak geçecektir.

Ağırlık taşıma etabı; Ağırlık taşıma etabında, adaylar için 30 Kg (15x2) ağırlığındaki, iki kum torbasını aralarında 10 metre mesafe bulunan iki dubanın dışından dolaşarak taşıyacak ve ağırlıkları taşımaya başladığı noktaya bırakacaktır.

Takla atma etabı; Takla hareketine gelirken aday dubanın dışından dolaşarak gelip, 2 m uzunluğundaki yer minderinde öne doğru (1) bir defa takla atacaktır.

Denge aleti etabı; Denge aletinin yerleşme alanı 5,5 metre olup, yüksekliği 65 cm, denge tahta uzunluğu yürüme mesafesi 5 metre, üst basma yeri 10 cm eninde olan denge aletinde aday baştan sona kadar yürüyerek istasyonu tamamlayacak

Barfiks çekme etabı; Yüksekliği 235 cm, direklerinin arası en az 120 cm, en fazla 2 metre, barfiks üst demir kalınlığı bir parmak (1 inch= 2,54 cm olan) olarak tabir edilen barfiks üst demirini aday yakalayacak ve nizami olarak yani (5) beş kez çenesini üst demire değdirecek şekilde barfiks çekecektir.

Slalom koşu etabı; Slalom koşu etabında 6 adet slalom çubuğu (çubuklar 1.5 metre yüksekliğinde olup, düz ve çapraz olarak 2.5 metre aralığında olacaktır) dışından dolaşılarak tamamlanır.

Engel etabı; Engel etabında 4 adet engel (üstten geçilecek engel yüksekliği 50 cm. ve alttan geçilecek engel yüksekliği 110 cm. olup engeller arasındaki mesafe 2 metredir)  üstten-alttan, üstten-alttan olmak üzere geçilir ve koşarak bitiş noktası geçildiğinde parkur tamamlanmış olur.

Parkur

Kaç Saniyede Bitirmek Gerekiyor?

Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru 50 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziksel yeterlilik parkurunu 42 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziksel yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar mevzuat gereği başarısız sayılırlar.

Parkurun zorlu olması ve kondisyon istemesi nedeniyle adayların şimdiden spor için hazırlıklara başlaması tavsiye edilir. 

PÖH alım ilanlar yayınlandığında anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.