10 Bin Özel Harekat Polisi (PÖH) Alımı Sürecinin Neden Durduğu Ortaya Çıktı

En az lise mezunu özel harekat polisi alımı sürecinin neden durduğu ortaya çıktı. MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter yaptığı son dakika açıklamasındabu sürecin neden durduğunu kamuoyu ile paylaştı. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
10 Bin Özel Harekat Polisi (PÖH) Alımı Sürecinin Neden Durduğu Ortaya Çıktı

TBMM'de bir basın toplantısı gerçekleştiren MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, özel harekat polisi alımı ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Yönter yaptığı açıklamasında 10 bin özel harekat polisi alımının CHP yüzünden askıya alındığını belirtti.

Özel harekat polisi alımı ile ilgili daha önce yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname sonucu KPSS şartının kaldırılmasının ardından 10 bin özel harekat polisi için Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı yayımlamıştı. Bu ilana 285 binden fazla aday başvurmuş ve özel harekat polisi olabilmek için mülakatlarda tere dökmüşlerdi. Fiziki yeterlilik sınavlarının tamamlanmasının ardından binlerce aday, sözlü sınav sürecini beklemeye başladı. Ancak sözlü sınavlar ile ilgili henüz bir duyuru yayımlanmadı. MHP Milletvekili Yönter ise yaptığı son dakika açıklamasında özel harekat polisi alımıı sürecinin neden durduğu ve atama bekleyen öğretmenlerin sorunlarını dile getirdi.

En az lise mezunu ve askerlik şartsız 10 bin özel harekat polisi alımıyla ilgili KPSS şartı aranmadığı için CHP'nin konuyu Anayasa Mahkemesine taşıdığını ve alımla ilgili sürecin durduğunun altını çizen MHP'li Yönter, "Terör örgütlerinin saldırıları devam ediyor. Ülkenin güvenlik açığı var, ancak CHP müflis tüccar gibi kafayı KSPS'ye takmış." sözlerini söyledi.

10 bin adayın memurluğa alınmasını ve Anayasa Mahkemesinin millet vicdanına uygun karar vermesini isteyen Yönter, "CHP, terörle mücadele edilmesini mi istemiyor? CHP'yi anlamak mümkün değil. Bunlar hamama gider kurna beğenmez, düğüne gider zurna beğenmez. Kaos, kriz zihniyeti. CHP, bu mağdur kardeşlerimizle uğraşmaktan vazgeç. CHP'nin yaptığı siyasi ahlaksızlık." dedi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.