10 Bin Polis Alımı Başvuru Süresi Uzatıldı-Peki Başvuru Şartlarında Esnetilme Yapıldı mı?

Polis Akademisi tarafından yayımlanan son dakika duyurusunda 10 bin polis alımı başvurularının uzatıldığı açıklandı. Peki başvurular neden uzatıldı. Başvuru şartlarında esnemeler yapıldı mı? Polis alımına son başvurular ne zaman? İşte detaylar.

Yayınlanma:
10 Bin Polis Alımı Başvuru Süresi Uzatıldı-Peki Başvuru Şartlarında Esnetilme Yapıldı mı?

Geçtiğimiz hafta Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan personel alım ilanında POMEM'lere 10 bin polis alımı yapılacağı belirtilmişti. İlanın yayınlanmasının ardından 3 Nisan tarihinde polis alımı için internet üzerinden başvurular başlamıştı. Alıma başvuruların bu akşam sona ermesi gerekiyordu ancak Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanda polis alımına başvuru süresinin uzatıldığı açıklandı.

Polis Akademisi tarafından yayımlanan duyuruda başvuruların uzatılması ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"2017 yılı 20. Dönem POMEM ön başvuru işlemlerinin 03-14 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacağı daha önce duyurulmuştur.

Ancak, ülkemizde yapılacak olan referandum oylaması nedeniyle oluşan hareketlilikten dolayı bazı adayların ön başvuru işlemlerini gerçekleştirememesi ve başvuru süresinin uzatılması ile ilgili olarak yoğun talep gelmesi nedeniyle 20. Dönem POMEM ön başvuru işlemleri 28 Nisan 2017 tarihine kadar uzatılmıştır.

Tüm adaylara ilanen duyurulur."

Bu duyuru sonrasında polis olmak isteyen adaylar, internet üzerinden başvurularını yapmaya devam etti.

Başvurular Neden Uzadı?

Geçtiğimiz gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir programda yaptığı konuşmasında 10 bin polis alımına başvuru sayısının az olduğunu belirtti. 10 bin kişilik polis alımına toplamda 15 bin kişinin başvurduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, nitelikli personel alımı için başvuruların artması gerektiğini sözlerine ekledi. Başvuruların uzatılmasının nedeni de başvuru sayısının düşük olması nedeniyle olduğu düşünülüyor.

Başvuru Şartları Esnetilecek mi?

Başvuru sayısının düşük olmasının önüne geçilmesi ve başvuru sayısının arttırılması için başvuru şartlarının esnetilmesi gerekmektedir. Buna yaş şartının esnetilmesi, KPSS taban puanının düşürülmesi ve eğitim düzeyinin ön lisans düzeyine indirilmesi gibi çözümler getirilebilir. Ancak bu konuda henüz Polis Akademisinden bir açıklama gelmedi. Açıklama gelir gelmez haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.