10 Bin Polis Alımında Eğitim ve KPSS Puan Şartı Esnetilecek mi?

10 bin polis alımına başvuruların düşük seviyede kaldığını açıklayan Bakan Soylu, gerekli talimatları verdiğini açıkladı. Peki polis alımında KPSS puan şartı düşecek mi? Eğitim seviyesinde esneme yapılacak mı? İşte detaylar.

Yayınlanma:
10 Bin Polis Alımında Eğitim ve KPSS Puan Şartı Esnetilecek mi?

Polis Akademisi tarafından yayımlanan polis alımında 9 bin erkek ve bin kadın olmak üzere 10 bin lisans mezunu polis alımı yapılacağı belirtilmişti.

İlgili alıma başvurular devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı son dakika açıklamasında polis alımına başvuruların yetersiz olduğunu söyledi. Bakan Soylu, yaptığı açıklamasında 10 bin polis alımı için 14 bin 500 kişinin başvurduğunu söyledi. Yapılan bu müracaatın yetersiz olduğunu bildiren Bakan Soylu, gerekli duyuruların yapılması talimatını verdi.

Başvuruların düşük seviyelerde kalmasının en büyük nedenlerinden birinin eğitim seviyesi olduğu iddia ediliyor. Polis alımında lisans mezunu şartı arandığından dolayı 10 bin polis alımına 14 bin 500 kişi başvurdu. Geçtiğimiz yıl yapılan 10 bin özel harekat polisi alımına 286 bin kişi başvurmuştu. Bundaki en büyük etmenlerden biri askerlik şartının kaldırılması ve en az lise düzeyinden alım yapılmasıydı.

10 bin polis alımı için başvuruların z olduğunu söyleyen Bakan Soylu'nun bazı talimatlar verildiği öğrenildi. Buna göre başvuru şartlarında bazı esnetilmeler yapılabileceği düşünülüyor. Polis alımında esnetilmesi gereken ilk şartlardan biri KPSS puan barajının biraz daha düşürülmesi ve eğitim düzeyinin ön lisans düzeyine indirilmesi olur.

Polis olmak isteyen binlerce ön lisans mezunu ve lisans mezunu olup KPSS'de 60'ın altında puan alanlar bu konularda gerekli esnetilmelerin yapılmasını istiyor.

Sizde sesimizin yetkili mercilere ulaşması adına haberi sosyal medya üzerinde paylaşabilirsiniz.

Son dakika haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.