10 Bin Polis Alımındaİstenen Vücut Kitle Endeksi Şartı Nedir? Vücut Kitle Endeksi Nasıl Hesaplanır?

Polis alımı ön başvuruları başlıyor. Ön başvuru sürecine girilmesi ile birlikte polis alımı için araştırmalar başladı. Peki polis alımı için başvuru şartları nelerdir? Polis alımı için istenen vücut kitle endeksi şartı nedir? Vücut kitle endeksi hesaplaması nasıl yapılır? İşte detaylar.

Yayınlanma:
10 Bin Polis Alımındaİstenen Vücut Kitle Endeksi Şartı Nedir? Vücut Kitle Endeksi Nasıl Hesaplanır?

Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan duyuru ile lisans mezunu 9 bin erkek ve bin kadın olmak üzere 10 bin polis alımı yapılacağı belirtildi. Duyurunun yayımlanmasının ardından polis adayları da araştırmalarda bulundu. Polis adaylarının en çok merak ettiği sorulardan biri, polis alımı başvurularının ne zaman başlayacağı ve polis alımına başvuru şartları oldu.

Yayımlanan polis alımına başvuruda bulunacak adaylarda aranan genel şartları diğer haberimizde belirtmiştik. İlgili ahbere gitmek için lütfen TIKLAYIN

Öte yandan polis alımına başvuruda bulunacak olan adayların vücut kitle endeksleri de dikkate alınmaktadır. İlana başvuruda bulunan adaylardan başvurusu kabul edilenler, ön sağlık kontrolü ve diğer mülakatlara tabi tutulacaktır. Ön sağlık muayenesinde ise adayların vücut kitle endeksine bakılmaktadır. Vücut kitle endeksi, mevzuatta yazan sayılar arasında değilse adayların başvurusu iptal edilir.

Mevzuatta yer alan uyarıya göre polis alımına başvuruda bulunacak adayların vücut kitle endeksleri ile ilgili şu ifadelere yer verildi: Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olanlar öğrenciliğe kabul edilir."

Vücut Kitle Endeksi Nasıl Hesaplanır?

Vücut kitle endeksi, vücut ağırlığınızın boy uzunluğunuzun karesine bölünmesi ile elde edilen sonuçtur. Sonuç olarak elde edilen değer yani beden kitle endeksi mevzuatta yer alan sayılar arasında bulunuyorsa polis olmak için vücut kitle sıkıntınız yoktur.

Polis Alımı Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

10 bin polis alımına ön başvurular 3 Nisan günü başlayacak olup, yayımlanacak ilandan anında haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.