10 bin Polis özel harekat (PÖH) alımı sözlü mülakat sonuçları neden açıklanmıyor?

En az lise mezunu 10 bin özel harekat polisi alımı sözlü mülakat sonuçlarının açıklanması için sabırsız bekleyiş devam ediyor. Peki PÖH sözlü sınav sonuçları neden açıklanmadı? PÖH sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar ve alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
10 bin Polis özel harekat (PÖH) alımı sözlü mülakat sonuçları neden açıklanmıyor?

Polis özel harekat alımı başvuru sonuçları için on binlerce adayın sabırsız bekleyişi devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 10 bin özel harekat alımı yapılacağı belirtilmişti. KHK sonrasında Ağustos ayı döneminde başvuru ve sınav süreci başlayan en az lise mezunu 10 bin özel harekat polisi alımında son aşamaya gelindi.

PÖH SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI. SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

Askerlik şartı olmadan en az lise mezunu ve sınavsız 10 bin özel harekat polisi alımına yoğun bir başvuru olmuştu. Özellikle sınav şartı, askerlik şartı ve eğitim düzeyinde yapılan düzenleme sonrasında alıma yoğun ilgi olmuş ve yaklaşık olarak 286 bin kişi, özel harekat polisi olmak için başvuruda bulunmuştu.

İlk eleme aşaması olan fiziki yeterlilik testi (spor mülakatı) geçtiğimiz aylarda yapılmıştı. Fiziki yeterlilik testinde ciddi şekilde elemeler yaşandı ve sözlü mülakata kalan isimler belli oldu. Sözlü mülakat sınav yeri ve tarihlerinin geç açıklanması ile adaylar, Ağustos ayında başlayan sınav sürecinde ancak geçtiğimiz ayın başında sözlü sınava girebildi.

Sözlü sınavın bu kadar gecikmesinin sebebi ise CHP'nin alımların sınavsız olmasını eleştirmesi ve konuyu anayasa mahkemesine taşıması oldu. Ancak bu sonuçsuz çıktı ve sözlü mülakat yerleri açıklanmıştı.

Sözlü Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Geçtiğimiz 28 Nisan günü, Cuma namazından sonra sözlü sınava giren bir adayının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 'Özel harekat polisi alımı sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?' şeklindeki soruya Bakan Süleyman Soylu, “Şimdi İstanbul’dayım yarın Ankara geçip çalışacağım. Önümüzdeki hafta Cuma veya Cumartesi günü açıklarız. Çabuk çabuk açıklamamız lazım” şeklinde cevap verdi.

Bu açıklama sonrası sabırsız bekleyişe başlayan özel harekat polisi adayları sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının beklendiği Cuma ve Cumartesi günlerini beklemeye başladı. PÖH sözlü sınav sonuçları Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden adaylara duyurulacak.

Açıklama Henüz Gelmedi

PÖH sözlü sınav sonuçları, Bakan Soylu'nun verdiği tarihte açıklanmadı. Bu konuda herhangi bir bilgilendirme açıklaması da henüz yapılmadı.

PÖH alımı sözlü sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.