10 bin yeni PÖH ve 7 bin 500 yeni JÖH alımı ilanları bir an önce yayımlanmalıdır

Yüz binlerce PÖH ve JÖH adayı, İçişleri Bakanlığından gelecek PÖH ve JÖH alımı ilanını bekliyor. Peki yeni PÖH ve JÖH alımları ne zaman olacak? PÖH alımı detayları nedir? Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
10 bin yeni PÖH ve 7 bin 500 yeni JÖH alımı ilanları bir an önce yayımlanmalıdır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bundan yaklaşık olarak 1,5 ay önce müjdelediği yeni polis özel harekat ve jandarma özel harekat alımı ilanı için sabırsız bekleyiş devam ediyor. Bakan Soylu, yeni alımda 10 bin polis özel harekat, 7 bin 500 jandarma özel harekat alımı yapılacağını açıklamıştı.

Geçtiğimiz gün açıklanan en az lise mezunu 10 bin pöh alımı mülakat sonuçlarına göre 10 bin asil, 10 bin ise yedek aday belirlendi. Belirlenen asil adayların kayıt yaptırmamaları durumunda yedek adaylardan birinci sıradan başlayarak çağrılmaya başlanacak.

İlan Ne Zaman Yayımlanacak?

Bakan Soylu'nun müjdesi sonrasında yeni PÖH ve JÖH alımı için sabırsızlanan adaylar, ilanın bir an önce yayımlanmasını istiyor ve bu yönde gerek forum sayfalarında gerek se sosyal medya hesapları üzerine bu konuda kampanya başlatıyor.

Önceki PÖH Alımı Süreci Nasıl İşlemişti?

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz sonunda ilan edilen OHAL kapsamında yayımlanan KHK'da 10 bin PÖH alımı yapılacağı belirtilmişti. Bu kararın yayımlanmasının ardından yaklaşık iki ay sonra ilan yayımlanmış ve PÖH alımı için başvurular alınmıştı. Yeni PÖH alımlarının da yayımlanması için son günlere girildiği tahmin ediliyor.

Adaylar İlana Göre Hazırlık Yapacak

Yeni PÖH alımını bekleyen adaylar, ilanın her an yayınlanabilmesi ihtimaline karşın iş aramaya çıkamamakta, ya da mevcut işlerinden ayrılma planları yapmaktadır. Spor mülakatına daha ciddi şekilde hazırlanmak isteyen adaylar, ilana kısa süre kala çalışmalarına hız kazandırmak için iş yerlerinden ayrılma planı yapmaktadır.

Adayların mağdur olmaması adına PÖH ve JÖH alımı takviminin bir an önce açıklanması gerekiyor. Sizde bu haberi sosyal ağlardan ve forum sayfalarından paylaşarak sesinizi yetkililere duyurabilirsiniz.

PÖH ve JÖH haberlerinden haberdar olmak için 5haber'i sosyal ağlardan takipte kalın.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.