100.00 Dev Personel Alımı İçin Talimat Verildi! Personel İstihdamı Sağlanacak

İş ve kariyer sektöründe de son dönemde önemli adımlar atılmaya devam ediliyor. İlanlar İŞKUR aracılığıyla peşin sıra gelirken, yeni bir dev alımının daha yapılacağı müjdelendi.

Yayınlanma:
100.00 Dev Personel Alımı İçin Talimat Verildi!  Personel İstihdamı Sağlanacak

Birleşik Arap Emirlikleri (BA) ile Türkiye arasında yapılan anlaşmalar sonucunda 100.000 dev personel istihdamı sağlanmış olacak. İş sahibi olmayı hayal edenleri sevindirecek güzel gelişmeler gelmeye devam ediyor. Bu gelişmelerden biri de 100 bin personel alım yapılacak olduğuna dair güncel duyurunun gelmesi oldu. Yaz itibariyle yürürlüğe girmesi planlanan bu anlaşmanın, bir yıl gibi bir süre zarfı içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Böylelikle yapılacak geniş çaplı personel alım projesi sayesinde istihdamla ilgili kapsamlı bir çalışma gerçekleşmiş olacak.

Anlaşmanın istihdam sorunlarına kökten çözüm getirmek için son derece önemli olduğunu söylemek mümkün olurken, bir yıl gibi süre zarfı içerisinde hayata getirilmeye başlanmış olacak. Türkiye için 100 bin şeklinde istihdam sağlanırken BAE içinde sağlanacak istihdam sayısı 15 bin şeklinde olacak.

125 Bin Personel İstihdamı Devrede!

Son dönemde istihdam sorunları, en çok üzerinde durulan konulardan biri. Pek çok vatandaşımız baktığımız zaman iş sahibi olma çabası içerisinde. Eğitim hayatının pek çok farklı niteliklerinde mezun olarak iş arayanlar için önem arz eden bir gelişme olduğunu söylemek mümkün. İki taraflı yapılan anlaşma sonrasında personel alımlarına ilişkin nasıl bir şartların devreye girilecek olduğu da bir başka önemle sorgulanan konuların başında yer alıyor.

İki ülke arasındaki işbirliği sürecinin büyümesiyle doğal olarak personel alımları artış göstermeye başlayacak. Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasındaki görüşmelerde bir yıl içerisinde ne kadar personel alımı yapılacak olduğuyla ilgili ortak bir payda da buluşuldu. Buna göre iki taraf arasında yapılan görüşmeler sonrasında toplamda 125 bine yakın personel istihdamı sağlanmaya başlanmış olacak.

125 Bin Personel Alım Şartları Ne Olacak?

Dev anlaşmadan sonra sorgulanan konulardan biri de 125 bin personel istihdamında hangi şartların alınacak olduğu. Henüz alımlar ile ilgili hangi şartların aranacak olduğuna dair net bir açıklama yok. Fakat yaza doğru anlaşma yürürlüğe girerek kesinleşmiş olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.