1000 Komiser Yardımcısı Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı (2016 İlk Derece Amirlik Sonuçları)

Polis Akademisi tarafından yapılan son dakika açıklamasında 1000 komiser yardımcısı alımı sınav sonuçlarının açıklandığı belirtildi. Sınav sonuç duyurusuna ve sonuç sorgulama sayfasına haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Yayınlanma:
1000 Komiser Yardımcısı Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı (2016 İlk Derece Amirlik Sonuçları)

Polis Akademisinden yapılan son dakika açıklamasına göre 100' ü kadın, 900' ü erkek bin komiser yardımcısı alımı sınav sonuçları açıklandı.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Emniyet Genel Müdürlüğünün, amir ihtiyacını karşılamak üzere meslek mensuplarından 900’ü erkek, 100’ü kadın olmak üzere toplam 1000 PAEM İlk Derece Amirlik Eğitimi öğrenci adayı alımı için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan sınav sonuçları açıklandı. Başarı sıralaması, adayların aldığı en yüksek puandan aşağı doğru yapıldı. Polis Amirleri Eğitimi Merkezinde (PAEM) eğitime alınacak meslek mensubu asıl adayların sayısına göre ilgili mevzuat uyarınca % 30 oranında yedek aday belirlendi.

Adaylar sınav sonuçlarını Polis Akademisi Başkanlığının http://www.pa.edu.tr/ internet sitesinden e-devlet şifrelerini girerek öğrenebilecekler. Bu açıklama, Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliği hükümleri uyarınca adaylara tebliğ niteliğinde olup, sınav sonuçları hakkında ayrıca açıklama ve adayların kendilerine yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Asıl olarak başarılı olan adaylar EĞİTİME BAŞLAMA TAKVİMİ doğrultusunda en geç 02-06/01/2017 tarihleri arasında en son gün en geç saat:17.00’ye kadar bizzat gelerek veya EBYS aracılığıyla geçici kayıt ön başvurularını Polis Akademisi Başkanlığı Çamlıca Yerleşkesine yapacaklardır. (Yurtdışında görevli personel başvurusunu 0 312 397 30 50 nolu faks numarasına gönderebilecektir.)"

Adaylar, sınav sonuç belgelerini E Devlet Sistemi üzerinden giriş yaparak alabileceklerdir.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.