1000 Polisin Görev Aldığı HDP'nin Bursa Mitingine 900 Kişi Katıldı

Bursa'da bugün düzenlenen HDP mitingine katılım oldukça düşüktü. 1000 polisin görev aldığı gösteriye 900 kişi katıldı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
1000 Polisin Görev Aldığı HDP'nin Bursa Mitingine 900 Kişi Katıldı

Hakların Demoktarik Partisi, referandum çalışmalarına Bursa'da bugün düzenlenen miting ile devam etti. Düzenlenen mitingde toplamda 1000 polis görev alırken programa katılan sayısı ise 900'de kaldı. Düzenlenen mitingde konuşan Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş katılımcılardan, 16 Nisan günü anayasa değişikliği için gerçekleşecek olan referandumda 'hayır' oyu verilmesini istedi.

Bursa'nın merkez ilçesi olan Yıldırım ilçesi Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde 1000 polis görev yaptı. Mitinge gelen yaklaşık 900 kişi alana tek tek arandıktan sonra alındı. Alanda toplanan HDP'lilere hitap eden Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, şu açıklamaları yaptı:

''Bizim Kürt sorunu dediğimiz şeyi çok iyi biliyorlar. Cihan da çok iyi biliyor bu ülkenin en tepesindeki, en alt kademesinde çalışan memuruna kadar biliyor. Bizim Kürt sorunu olarak ifade ettiğimiz konu, Kürt olmaktan, Kürt doğmaktan kaynaklanan sorunlarımız ve gerçeklerimizdir. Biz kendi cinsiyetimizi, milletimizi, kimliğimizi inkar ederek yaşarsak, o zaman şahsiyetimizi kaybederiz. Biz farklı bir şey istemiyoruz. Hem iç kamuoyuna hem de dış kamuoyuna parmak sallayarak yürütülen bir siyaset var ama söyledikleri büyük hedefe ulaşma noktasında karalılık irade ve cesaret, onlarda yok."

HDP'nin Bursa mitingi daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi.

Öte yandan HDPi bugün Ankara'da da bir miting düzenledi ve düzenlediği mitingde referandum için hayır oyu verilmesini istedi.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.