12500 personel alımı ÖSYM'ye bildirildi-ÖSYM tercih kılavuzunu ne zaman yayımlayacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımı için geri sayım sona eriyor. Bakan Akdağ'dan TBMM'de süreç ile ilgili açıklama geldi. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
12500 personel alımı ÖSYM'ye bildirildi-ÖSYM tercih kılavuzunu ne zaman yayımlayacak?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisinde kendisine yöneltilen sru önergelerini yanıtladı.

Bakan Akdağ'ın yanıtladığı soru önergeleri arasında en dikkat çekeni ise Sağlık Bakanlığı 12500 personel alımına ilişkin soru önergesi oldu. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök tarafından Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a yönlendirilen soru önergesinde Bakanlığın 12500 personel alımını ne zaman yapacağı soruldu. Bakan Akdağ ise yöneltilen soru önergesine şu şekilde yanıt verdi:

"Bize de takdir edersiniz çok fazla bu hususta şey geliyor. ÖSYM yapıyor alımları yani puanlara göre yerleştirmeleri daha doğrusu. Biz 12.500 kadronun yerleştirilmesiyle alakalı pozisyonları belirledik, ÖSYM'ye de bildirdik. ÖSYM kendi takvimine göre önümüzdeki günlerde bu alımları yapacak, biz de acele ediyoruz, bir an önce lütfen yapın diye ÖSYM'ye de uyarıda bulunuyoruz."

Bu açıklama sonrasında 400 binden fazla atama bekleyen sağlıkçı, 12500 personel alımı başvuru kılavuzunun ve pozisyon dağılımının açıklanmasını bekliyor. Personel alımı başvuru kılavuzunun kısa süre içinde yayımlanması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı personel alımı yayımlandığı anda haberdar olmak için 5haber'i sosyal ağlardan takipte kalın.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.