13-17 Şubat Ekonomi Gündemi (Piyasalar Bu Hafta Hangi Gelişmeleri Takip Edecek?)

Bu hafta ekonomide hangi gündem konuşulacak? Döviz kuru hangi gelişmeleri takip edecek? İşte önümüzdeki haftanın (13-17 Şubat) ekonomi gündemi ve gündem başlıkları.

Yayınlanma:
13-17 Şubat Ekonomi Gündemi (Piyasalar Bu Hafta Hangi Gelişmeleri Takip Edecek?)

Son günlerde dalgalı bir seyir gösteren ekonomi, hemen hemen tüm vatandaşların takip gündemi oldu. İşte ekonomi takipçileri için hazırladığımız haftanın ekonomi gündemi.

13 – 17 Şubat haftası ekonomik göstergeler açısından istihdam, hayvancılık, sanayi üretim cirosu, deniz taşımacılığı ve şirket açılış-kapanışları ile ilgili rakamların açıklanacağı hafta olacak.

Ekonomik göstergelere etki edecek haftanın ilk verisi, 13 Şubat günü TÜİK’in açıklayacağı kümes hayvancılığı ve süt ve süt ürünleri istatistikleri olacak. 14 Şubat’ta 2016’nın 4. çeyrekteki kırmızı et üretimi, aralık ayındaki Sanayi Ciro Endeksi ve ocak ayındaki tarım ürünleri fiyat endeksi ile ödemeler dengesi verileri açıklanacak.

15 Şubat’ta işsizlik rakamları ve istihdam verileriyle işgücü istatistikleri ile deniz taşımacılığına ilişkin çok sayıda veri kamuoyuyla paylaşılacak.

16 Şubat’ta tüketici kredileriyle kredi kartı harcamalarına ilişkin veriler açıklanacak.

17 Şubat’ta da kurulan ve kapanan şirketler ile kısa vadeli borç istatistikleri kamuoyuyla paylaşılacak.

Hafta içinde ayrıca son iki haftadır düşüş gösteren kur gündemin önemli maddelerinden olacak.

Son dakika haberlerinden, ekonomi haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com   | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.