13 Mart Bakanlar Kurulundan Taşerona Kadro Açıklaması Gelir mi? (Taşerona Kadro Gelişmeleri)

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın taşeron işçilerin kamuya alınması açıklaması sonrasında süreç nasıl işleyecek? Taşeron işçiler kamuya nasıl geçecek? Bakan Ağbal'ın belirttiği asıl işi yapan taşeron ile yardımcı işi yapan taşeron ne anlama geliyor? İşte taşerona kadro konusunda yaşanan son dakika gelişmeleri.

Yayınlanma:
13 Mart Bakanlar Kurulundan Taşerona Kadro Açıklaması Gelir mi? (Taşerona Kadro Gelişmeleri)

Türkiye genelinde 720 binden fazla taşeron işçinin ve ailelerinin merakla beklediği taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesi meselesi hakkında önceki günlerde bir açıklama gelmişti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşerona kadro meselesi ile ilgili yaptığı açıklamasında taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesini ön gören çalışmaların mecliste görüşüleceği tarihi verdi. AK Partinin seçim vaadi olan taşeron işçilerin kadroya alınması meselesi, hükumet programımızda yazılı diyen Bakan Ağbal, alt işverenlerin yanında asıl işi yapan taşeron işçilerin kamuda istihdam edileceğini söyledi.

Asıl İşi Yapan İşçiye Kadro

Açıklamasında asıl işi yapan işçi ile yardımcı işi yapan işçi konusunda ise şimdilik kesin bir bilgi vermeyen Naci Ağbal, konunun Bakanlar Kurulu'nda ele alınacağını ve Bakanlar Kurulu kararı ile asıl işi yapan işçi ile yardımcı işi yapan işçi ayrımının yapılacağını söyledi.

Tasarı 21 Mart'tan Önce Meclis'te

Bakan Ağbal, açıklamasının devamında bu konunun 21 Mart'tan önce TBMM Genel Kuruluna geleceği ve konunun Meclis Genel Kurulunda görüşüleceği belirtildi.

Taşeron İşçiler Kamuya Ne Zaman Geçer?

21 Mart tarihinden önce TBMM'ye gelmesi beklenen kadro düzenlemesinin Mecliste görüşülmesi, Bakanlar Kurulunda asıl işi yapan işçi ile yardımcı işi yapan işçi meselelerinin ele alınması, konunun Sivil Toplum Kuruluşları ve Sendikalar ile masaya yatırılması ve son olarak yürürlüğe girmesi için önce Cumhurbaşkanının onayına sunulması ardından ise Resmi Gazete'ye gönderilmesi ile süreç tamamlanmış olacak.

Taşeron haberlerinden, son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

 Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.