14 Mayıs 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı tamamlandı. Peki yazılı sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Sınav sonucuna göre değerlendirmeler nasıl yapılacak? İşte detaylar.

Yayınlanma:
14 Mayıs 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

Lisans mezunları arasından 2 bin Gelir Uzman Yardımcısı alımı için yazılı sınav tamamlandı. Yazılı sınavın tamamlanmasının ardından sınava giren adaylar, sınav sonucunun ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı.

Geçtiğimiz ay yayımlanan ve binlerce kişinin başvuru yaptığı 2 bin Gelir Uzman Yardımcısı alımı için 100 soruluk yazılı sınav bugün tamamlandı. Saat 10.00'da başlayan sınavda adaylara 120 dakika süre verildi ve kendilerine yöneltilen sorulara bu süre içinde cevap vermeleri istendi. Yazılı sınavın sona ermesinin ardından adaylar, sınav sonucu açıklama tarihini araştırırken ayrıca sınavda çıkan soruların cevaplarını araştırmaya başladı.

Değerlendirme Nasıl Yapılacak?

Yazılı sınavın değerlendirilmesi sonucu, 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylardan; yerler itibarıyla, adayların başvuru sırasında tercih ettikleri il dikkate alınarak en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, o il için atama yapılacak toplam kadro sayısının iki katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. Ayrıca, son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır

Başarı Puanı Nasıl Hesaplanır?

Giriş sınavı puanı; sözlü sınavda başarılı olan adayların sözlü sınav puanı ile yazılı sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır.

Sonuçlar Ne Zaman Nereden Açıklanacak?

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimlerine, sözlü sınavın yerine ve tarihine ilişkin listeler, uygun yerlere asılmak ve Başkanlık resmi internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) yayımlanmak suretiyle duyurulacaktır. Sınav sonuçlarının kısa sürede açıklanması bekleniyor.

Yanlış Soru İddiaları

Öte yandan sınavda sorulan bazı sorulan yanlış olduğunu söyleyen adaylar, forum sitelerinde seslerini duyurmaya çalışıyor. Szde aşağıda bulunan yorum kısmından yanlış sorular hakkında bilgi verebilirsiniz.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.