15 Mayıs Pazar Gündem Başlıkları

15 Mayıs 2016 pazar günü Türkiye ve Dünya gündeminde neler yaşanacak? Bugün Türkiye'de neler olacak? Gündem başlıkları neler? Türkiye ve Dünyada neler yaşanacak? Siyaset, kültür ve sanat haberleri..Detaylar haberimizin devamında...

Yayınlanma:
15 Mayıs Pazar Gündem Başlıkları

1. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UDEF ve TÜGVA 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı'na katılacak.

2. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odasında kadınlarla bir görüşme yapacak. Ardından Kılıçdaroğlunun bölge illerindeki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

YASAMA YÜRÜTME ve SİYASET1

1. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Gençlik Fuarı açılışında konuşacak ve Ordu Altınordulular Buluşması'na katılacak.

2. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kadın kanserleri kapsamında farkındalık oluşturma amacıyla Boğaziçi Köprüsü’nde düzenlenecek bisiklet turuna katılacak.

DÜNYA-DİPLOMASİ

Lübnan'da düzenlenen yerel seçimlerin ikinci turu için Lübnan Dağı bölgesindeki vatandaşlar sandığa gidiyor.

Suriye’de yaşanan iç savaşlar takip ediliyor.

KÜLTÜR SANAT

1. Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ve 60 geleneksel sanat ustasının eserinin yer aldığı, "60 Sihirli Dokunuş" sergisi Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi'nde sanatseverler ile buluşacak.

2. Sirkeci Garı'nda 7'ncisi düzenlenmekte olan Uluslararası Dergi Fuarı, edebiyat ve sanat dünyasından sevilen isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek ödül töreni ile sona erecek.

3. Dünyanın en iyi keman virtüözlerinden biri olan edilen Joshua Bell, Zorlu PSM'de vereceği konserle halk ile buluşacak.

SPOR

1. Basketbolda Avrupa'nın şampiyonu Almanya'da belli olacak.

- THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonu(Final Four), Başkent Berlin'de bulunan Mercedes-Benz Arena'da üçüncülük ve final maçlarıyla son bulacak.

- Oynanacak olan Final müsabakasında Fenerbahçe ile Rusya'nın CSKA Moskova, üçüncülük maçında ise Rusya'nın Lokomotiv Kuban ile İspanya'nın Laboral Kutxa takımı karşı karşıya gelecek.

Final maçı 21.00’da, üçüncülük maçı saat 18.00’da düzenlenecek.

2. Spor Toto Süper Lig'de 33. hafta, Beşiktaş-Osmanlıspor, Fenerbahçe-Gençlerbirliği, Akhisar Belediyespor-Galatasaray, Kasımpaşa-Mersin İdmanyurdu karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

- Spor Toto Süper Lig’in lideri Beşiktaş, Osmanlıspor karşılaşmasında bir puan alması durumunda, bitime bir hafta kala şampiyonluğu garantileyecek. Maçlar saat 19.00’da oynanacak.

3. Spor Toto 3. Lig play-off finallerinde, 1. Grup'ta Kızılcabölükspor ile Zonguldak Kömürspor, Çanakkale 18 Mart Stadı'nda, 3. Grup'ta ise Beylerbeyi ile Niğde Belediyespor, Samsun 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

4. Beşiktaş Kulübünün olağan seçimli genel kurul toplantısı BJK Akatlar Spor Kompleksi'nde düzenlenecek.

- Beşiktaş’ın şimdiki başkanı Fikret Orman, kongreye tek aday olarak girecek.

5. Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 5. yarışı İspanya Grand Prix'si Katalonya Pisti'nde saat 15.00’da gerçekleşecek.

6. Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 6. yarışı Malezya Grand Prix'si Sepang Uluslararası Pisti'nde saat 09.20’de gerçekleşecek.

Gündem haberleri ve daha fazlası için sitemizi takipte kalın Mutlulukla kalın…

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.