15 Temmuz Resmi Tatil , Kazan İlçesinin Adı 'Kahramankazan' Oldu

İçişleri Komisyonu tarafından yapılan görüşmelerde alınan karar ile 15 Temmuz günü resmi tatil olarak ilan edildi ve Ankara'nın Kazan ilçesinin adı Kahramankazan olarak değiştirildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
15 Temmuz Resmi Tatil , Kazan İlçesinin Adı 'Kahramankazan' Oldu

İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan komisyonda önemli kararlar alındı.

Uzun süredir gündemde konuşulan 15 Temmuz gününün resmi tatil ilan edilmesi ve Ankara'ya bağlı Kazan İlçesinin adının değiştirilmesi ile ilgili kanun teklifi, İçişleri Bakanlığı Komisyonu tarafından kabul edildi

İçişleri Komisyonu tarafından alınan kararın ardından yapılan açıklamada bu kanun tekliflerinin kabul edildiği belirtildi. İçişleri bünyesinde kurulan komisyona, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç başkanlık yaptı. AK Partili Güvenç başkanlığında toplanan komisyonda uzun süredir karara bağlanması beklenen iki konu masaya yatırıldı. İlk olarak görüşülen konu, Ankara'nın Kazan İlçesinin adının değiştirilmesi oldu. Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi cuntacı askerlerin silahlı saldırılarının en çok yaşandığı bölgeler arasında bulunan ve üzerine ateş açılmasına rağmen askerlere karşı koyan halkın kahramanlıklarının ölümsüzleştirilmesi için, Kazan İlçesinin adının Kahramankazan olarak değiştirilmesi ön görüldü.

Celalettin Güvenç'in başkanlık ettiği komisyonda görüşülen ikinci konu ise, 15 Temmuz tarihinin resmi tatil ilan edilmesi oldu. İlk imzalarını Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atılan 5 teklif birleştirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, komisyon adına yaptığı konuşmasında, önceki gece meydana gelen terör saldırısında şehit olan 2 askerimize Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Terör örgütlerine karşı, güvenlik güçlerimizin kararlı duruşunu takdir eden Bakan Soylu, güvenlik güçlerine, dik duruşları sayesinde de teşekkür ve şükranlarını iletti.

Darbe girişimin başarı olması halinde şuanda milletin temsilcilerinin oturduğu bu sıralarda cuntacıların oturuyor olacağını belirterek konuşmasına devam eden Bakan Soylu, konuşmasını tamamlamasının ardından, komisyona sunulan teklifleri görüşmeye geçti.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından ise Kazan ilçesinin adının 'Kahramankazan' olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz günün Resmi Tatil ilan edilmesi kararı alındı.

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.