16 Aralık Cuma Okullar Tatil Mi? İşte 16 Aralık Cuma Günü Eğitime Kar Tatili Verilen İller

Ülke genelinde kar yağışının etkili olması üzerine birçok il ve ilçede okullar tatil edildi. İşte okulların tatil edildiği il ve ilçeler.

Yayınlanma:
16 Aralık Cuma Okullar Tatil Mi? İşte 16 Aralık Cuma Günü Eğitime Kar Tatili Verilen İller

Kar yağışının Türkiye geneline etki etmesi üzerine okullarda da kar tatilleri veriliyor. İşte 16 Aralık Cuma günü kar tatili verilen iller ve valilik açıklamaları.

Çorum'da Okullara Kar Tatili

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde kar, soğuk ve buzlanmadan dolayı yarın eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Bartın'da Taşımalı Eğitime Ara

Bartın Valiliği'nden yapılan açıklamada, "16 Aralık 2016 Cuma günü köylerimiz ile taşıma yapılan okullarımızda yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verilmiş olup, İl, İlçe ve Belde merkezlerimizde eğitim-öğretim devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Siirt ve Tunceli'de Kar Tatili

Siirt'in Eruh İlçesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. İlçeye bağlı Dikboğaz Köyü'ne ulaşımın kar nedeniyle sağlanamadığı belirtildi. Eruh Kaymakamı Mustafa Dayanç imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Soğuk havadan kaynaklanan buzlanmadan ötürü taşımalı eğitime ve ilçe merkezinde eğitme bir gün süre ile ara verildi. Bu sebepten ötürü ilçe olmak üzere ilk ve ortaokullarda bir gün süre ile eğitime ara verildi. Kapanan köy yolları ile ilgili çalışmalarımız sürer iken; başta Dağdöşü hattında bulunan köy yolları, Dikboğaz hattı ve Bilgili köy yolu ile Okuçular köy yollarında ulaşımda zorluklar yaşandığı, ancak bu yollarda kar kürüme araçları ile çalışmalar devam etmektedir" denildi.

Bingöl'de Taşımalı Eğitime Ara

Bingöl'de aşırı kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle taşımalı eğitim veren okullarda bir günlük tatil ilan edildi. Bingöl Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz merkez ilçeye bağlı belde ve köylerin yüksek kesimlerindeki kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle 16 Aralık 2016 Cuma günü taşımalı olarak eğitim verilen okullarda (taşımalı eğitim-öğretim gören öğrenciler ve taşıma merkezlerinde eğitim-öğretim gören öğrenciler dâhildir) eğitime 1 (bir) gün süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştır. engelli, hamile ve süt izni kullanan kamu görevlileri de 16.12.2016 tarihinde bir gün idari izin sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Bolu'da Eğitime Kar Engeli

Bolu'da akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle il genelinde okulların yarın, bir gün arayla tatil edilmesine karar verildi. Bolu Valiliği'nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli vatandaşlara da idari izin verildi.

Düzce'de Okullar Tatil

Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamada da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okulların il genelinde yarın 1 günlüğüne tatil edildiği belirtildi. Ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelli vatandaşlara da bir günlük idari izin verildiği açıklandı.

Bitlis'te 350 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı Okullar Tatil

Kar yağışının etkili olduğu Bitlis'te Hersan mahallesinde bulunan bir halı saha da yoğun kar nedeniyle çöktü. Beş Minare Lisesi bahçesinde bulunan halı sahanın karın ağırlığını kaldıramayarak, akşam saatlerinde çöktüğü belirtildi. Şans eseri içinde kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Yaklaşık 4 ay önce inşa edilen ve mahalleli gençlerin sık kullandığı halı sahanın elektriklerin kesik olmasından dolayı boş olduğu belirtildi.

Islahiye'de Taşımalı Eğitime Ara

Kar yağışının yüksek kesimlerde 10- 15 santimetreyi bulması ve soğuk hava nedeniyle İslahiye Kaymakamlığı tarafından taşımalı sistemle eğitim verilen 21 okul ve engelli öğrencilerin eğitim gördüğü 1 okulda eğitim ve öğretimi bugün tatil etme kararı aldı.

Hakkari'de Eğitime Kar Engeli

Kar yağışı nedeniyle okulların bugün tatil tatil edildiği Hakkari genelinde 91 köy ve 242 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının kent  merkezinde 20, yüksek kesimler de ise 50 santimetreye ulaştığı kentte, Belediye ekipleri ise, karla mücadele çalışması başlattı. Belediye işçileri ve esnaf da kaldırımlardaki karları küreklerle temizleyip iş makinelerine yardımcı oldu. Yetkililer, kapanan köy ve mezra yollarının yeniden ulaşıma açılması için karla mücade ekiplerinin yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Malatya'da Eğitime Ara

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte dün gece başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı sonrası oluşan buzlanma nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri tarafından karla mücadele ve tuzlama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.