16 Nisan'dan Hemen Sonra Ne Olacak? OHAL Uzatılacak mı, Yeni KHK'lar Gelecek mi?

Olağanüstü Hal uzatılacak mı? 19 Nisanda bitmesi gereken Olağanüstü Hal, tekrar mı uzatılacak? Hükumetin gündeminde anayasa değişikliği referandumundan sonra neler var. Yeni KHK'lar çıkacak mı? OHAL komisyonu ne zaman toplanacak? İşte detaylar.

Yayınlanma:
16 Nisan'dan Hemen Sonra Ne Olacak? OHAL Uzatılacak mı, Yeni KHK'lar Gelecek mi?

16 Nisan tarihine yaklaşılırken merak edilen konulardan biri de referandum sonrasında ne olacağı sorusu oldu. 2. defa uzatılan Olağanüstü Hal, referandumdan hemen sonra sona erecek. Anck Olağanüstü Hal'in referandumdan sonra uzatılıp uzatılmayacağı büyük merak konusu. Bu konuda ise çeşitli iddialar kamuoyunda dolaşırken Habertürk gaztesinde yer alan haberde 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu sonrasında Olağanüstü Hal'in 3 ay daha uzatılacağı haberi yer aldı.

Habertürk Gazetsinden Volkan Yanardağ'ın kaleme aldığı haberine göre 16 Nisan sonrasu hükumetin takvimi sıkışıyor. Gündemde olan 3 konu anayaa değişikliği sonrasında hemen hayata geçirilecek. Bunların başında ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrasıbnda başlatılan Olağanüstü Hal'in uzatılması var. 19 Nisan günü sona ermesi gereken Olağanüstü Hal'in referandumdan sonra gerçekleşecek Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınması, ve uzatılması ile iglili teklifin meclise sunulması bekleniyor. Bu kararın ise OHAL bitiminin 1 gün öncesi yani 18 Nisan günü TBMM'de görüşülüp Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

Hükumetin gündem başlıklarından bir diğeri ise KAnun Hükmünde Kararnameler. OHAL'in ilan edilmesinden bu yana yayımlanan 21 KHK'ya yenilerinin de eklenmesi bekleniyor.

OHAL Komisyonu

Hükumetin 16 Nisan sonrası bir diğer gündemi ise OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu. Ocak ayında çıkarılan KHK ile getirilen bu düzenlemenin işlemlerine başlaması gerekiyordu ancak bu henüz gerçekleşmedi. Referandum sonrasında OHAL komisyonunun toplanması e KHK işlemlerini yürütmesi bekleniyor.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, KHK haberlerinden, OHAL haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.