170 Ödüllü Komando Uzman Çavuş Otoyıkamacıda Çalışıyor

Jandarma Uzman Çavuş Numan Güçükturalı ailesiyle piknik için gittiği bölgede PKK'lılar tarafından saldırıya uğradı, PKK'lıları ihbar ettikten sonra ise görevinden uzaklaştırıldı.

Yayınlanma:
170 Ödüllü Komando Uzman Çavuş Otoyıkamacıda Çalışıyor

Ağrı'da görev yaparken arkadaşının tavsiyesi üzerine Yazıcı Barajı'na giden 170 başarı ödülü sahibi Uzman Çavuş, burada ailesiyle beraber PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı. Ailesini ve kendisini saldırıdan kurtaran uzman çavuş daha sonra 156 Jandarma İhbar hattını arayarak durumu anlattı ancak "belediye sınırları dışında ne işiniz var" denilerek savunması istendi.

Habertürk'ün haberine göre Anayasa Mahkemesi için bireysel başvuru hazırlığı yapan Güçükturalı, belediye sınırları dışında olmadığını da ispat etmek için savunmasına belge eklemiş ancak yeterli olmamış.

Başarılı bir asker olduğu halde "Bazı komutanlarım ‘Botun boyasız, ense tıraşın uzun’ diyerek savunma istediler. ‘Sen kim, subayla uğraşmak kim?’ dediler. 8. savunmadan sonra TSK ile ilişiğim kesildi” şeklinde konuştu.

Mesleğini çok sevdiğini ve geçinmek için oto yıkamacıda çalıştığını söyleyen Güçükturalı, “Tunceli Ovacık’ta görevliyken 4 gün süren bir çatışmanın içinde kaldık. Eşim 8 aylık hamileydi. Benden 3 gün haber gelmeyince fenalaştı ve bebeğimizi kaybettik” dedi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.