19 Haziran Bakanlar Kurulunda taşerona kadro için 2 formül görüşülecek mi?

Taşerona kadro için belirlenen 2 formül bu hafta Bakanlar Kurulunda görüşülecek mi? Bakan Özlü'nün yaptığı açıklamadaki 2 formül ne anlama geliyor? İşte taşerona kadroda son durum.

Yayınlanma:
19 Haziran Bakanlar Kurulunda taşerona kadro için 2 formül görüşülecek mi?

Kadro bekleyen taşeron işçileri sevindiren haber geçtiğimiz gün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'den gelmişti.

Bakan Özlü yaptığı açıklamasında kadro bekleyen 720 bin taşeron işçinin kadroya alınması için 2 formülün hazırlandığı belirtildi. Bakan Özlü taşeron işçilere yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu konuda bir çalışma yaptı hükümetimiz. İki alternatif gündemde, Bakanlar Kurulu'na sunum yapıldı, bunlardan birisine karar vereceğiz"

Bakan Özlü'nün bu açıklaması sonrası kadronun bu sene verileceği ve 2017 sonuna kadro çalışmalarının tamamlanması planlanıyor.

19 Haziran Bakanlar Kurulundan Taşerona Kadro Açıklaması Gelir mi?

Kadro bekleyen taşeron işçilere Bakan Faruk Özlü, müjdeyi verdi ve Bakanlar Kurulu'nda taşerona kadro üzerinde planlanan 2 formülden 1'inin üzerinde karar kılınması bekleniyor. 19 Haziran günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında bu konunun gündeme gelip gelmeyeceği büyük bir merak konusu.

Taşeron İşçiler Sabırsız

Bakanlar Kurulunda taşeron işçiler kadro çalışmasının gündeme gelmesini ve artık bu konunun çözüme kavuşturulması istiyor.

Hizmet İş'ten Taşerona Kadro Açıklaması

Geçtiğimiz gün bir programda konuşan Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı, taşeron işçilerin kadroyu analarının ak sütü gibi hak ettiğini belirterek şu sözleri söyledi:

“Biz anamızın ak sütü gibi bu kadroyu hak ettik. Üzerimize düşen görevi yaptık. Şimdide kadro istiyoruz ama adam gibi kadro. Özel Sözleşmeli Personel statüsü gibi ne olduğu belli olmayan oyuncak işlerden değil. Ya işçi kadrosu yada 657 memur kadrosu istiyoruz. Taşeronlar artık ileriye dönük hayal kurabilir, evlenebilir bir araba alabilir. Şuan hiç kimse hayal dahi kuramıyor. ‘Yarın ne olacağım, maaşım kaç lira olacak? Şirket değişince benim halim ne olacak?’ endişelerine kapılmayacak. İnşallah kadroyla bunlara çözüm bulacağız. Kesinlikle hayal kırıklığına kapılmayın bu işin peşini bırakmayacağız.”

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler için lütfen tıklayın

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.