2 Bin 630 Erkek ve Bayan Jandarma Astsubay Alımı Başvuruları Devam Ediyor

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan ilan ile en az ön lisans mezunu erkek ve kadın sözleşmeli astsubay alımı yapılıyor. İşte sözleşmeli astsubay alımı başvuru şartları ve detaylar.

Yayınlanma:
2 Bin 630 Erkek ve Bayan Jandarma Astsubay Alımı Başvuruları Devam Ediyor

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan personel alım ilanında sözleşmeli astsubay alımı yapılacağı duyuruldu.

Geçtiğimiz gün yayımlanan sözleşmeli astsubay alımına başvurular başladı. Yayımlanan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere 2 bin 333 jandarma, 20 U/H teknisyeni, 20 istihkam, 40 muhabere, 20 ikmal, 35 personel, 11 maliye sınıflarında erkek, 150 jandarma ve 1 bando personeli de kadın olmak üzere toplamda 2 bin 479 erkek, 151 de bayan Jandarma sözleşmeli astsubay alımı yapılacaktır.

Başvuru Şartları

# T. C. vatandaşı olmak,

# Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokulu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen, yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş veya 05 Eylül 2017’ye kadar mezun olabilecek durumda olan sivil kaynaklı adaylardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi yaşını (Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1990 ve daha sonra doğanlar başvuru yapabilecektir.) lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için otuz iki yaşını bitirmemiş (Bir üst yaştan gün almamış olan 01 Ocak 1985 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.)

# Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

# T.S.K., J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

# 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen suçarı işlememiş olmak,

# Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik, ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak,

# Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

# Kamu haklarını kullanmaktan yoksun olmamak,

# Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle askeri okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak,

# Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,

# Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair yazılı beyan sunmak,

Başvuru

Başvurular www.jandarma.tsk.tr adresinde bulunan personel/öğrenci alımı üzerinden 28 Nisan saat 23.59'a kadar alınacaktır.

İlanın detayları için lütfen TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.