20. Dönem PÖH alımlarında kadın özel harekatçı alımı olacak mı?

KPSS şartsız 20. dönem polis özel harekat alımı için geri sayım devam ederken akıllardaki en büyük sorulardan biri yeni alımlarda kadın alımı olacak mı? sorusu oldu. Yeni alımlarda kadın polis özel harekat alınmasını isteyen adaylar, Bakandan müjde bekliyor. İşte detaylar.

Yayınlanma:
20. Dönem PÖH alımlarında kadın özel harekatçı alımı olacak mı?

19. Dönem polis özel harekat alımı başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından yeni alım için geri sayım başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun aylar önce Habertürk TV'de katıldığı programda yaptığı açıklamasında 10 bin yeni polis özel harekat, 7 bin 500 jandarma özel harekat alımı yapılacağı müjdesini vermişti. Bu müjdenin ardından sürecin gelmesi büyük bir heyecan ve sabırsızlıkla beklenirken yeni alımda kadın PÖH alımı yapılıp yapılmayacağı konusu araştırılmaya başlandı.

Son yapılan 10 bin polis özel harekat alımında kendilerine kontenjan ayrılmayan kadın PÖH adayları, bu duruma tepki göstermiş ve bu tepkilerini başta TBMM'nin önünde yaptıkları konuşmalar ile yetkililere duyurmaya çalıştı. Kamuda kadın istihdamının artması yönünde taleplerini ileten adaylar, yeni PÖH alımında (20. dönem alımlarında) kendilerine yeteri kadar kadro açılmasını istiyor.

20. dönem PÖH alımında kadın polis alımı olup olmayacağı büyük bir merak konusu iken bu konuda henüz bir açıklama gelmedi.

Bizde 5haber.com olarak kadın PÖH adaylarının seslerini yetkililere duyurmak ve yeni dönem alımlarında kadın adaylara da kadro açılmasını sağlamak istiyoruz.

PÖH Alımı Ne Zaman?

Alım süreci şuan planlama aşamasında olan 20. dönem polis özel harekat alımı ilanının önümüzdeki günlerde yayımlanması bekleniyor. Yayımlanacak yeni PÖH alımının da KPSS şartsız olması bekleniyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun PÖH alım müjdesi haberine gitmek için lütfen TIKLAYIN

Son dakika haberlerinden, PÖH haberlerinden, JÖH haberlerinden haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.